More


  Sterilizare în masă la Adăpostul FreeLife Satu Mare 

  =

  caini

  La Adăpostul FreeLife Satu Mare s-a desfăşurat ieri o acţiune de sterilizare a câinilor, organizată de Fundaţia Romania Animal Rescue. Cu această ocazie, reprezentanţii fundaţiei americane vor steriliza timp de două zile o sută de câini aflaţi în adăpost. Potrivit celor declarate de medicii veterinari din cadrul fundaţiei, câinii aflaţi în grija Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor FreeLife Satu Mare sunt foarte bine îngrijiţi, puţini cam graşi, iar medicii sunt foarte mulţumiţi de condiţiile oferite.

  La această acţiune au participat preşedintele Asociaţiei FreeLife Satu Mare, Dorina Somogyi, şi vicepreşedintele Jeni Cadar. Costul unei sterilizări variază în funcţie de talia şi greutatea unui câine, dar ar costa în mod normal 22 de dolari pe câine. Câinii sterilizaţi îşi vor reveni la o zi după operaţiile suferite, astfel că nu necesită tratament post-operatoriu, nici scoaterea firelor.

  “Timp de două zile, doi medici şi doi tehnicieni veterinari din cadrul Fundaţiei Romania Animal Rescue vor steriliza o sută de câini din cadrul Adăpostul FreeLife Satu Mare de lângă Parcul Industrial. În urma sterilizării se stopează problema înmulţirii haotice a câinilor şi vor fi mai vioi, întrucât vor scăpa de problemele hormonale”, a declarat tehnicianul veterinar Anda Popescu din cadrul Fundaţiei Romania Animal Rescue.

  Totodată, cei de la Asociaţia FreeLife Satu Mare îi sfătuiesc pe proprietarii de câini care nu doresc ca aceştia să facă pui, în special femele, să facă urgent sterilizarea acestora, mai ales atunci când se află în călduri şi ar putea scăpa pe stradă.

   Pavel Prodaniuc  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img