More


  Cei patru evrei uciși în atentatul de la supermarketul cușer din Paris vor fi înmormântați în Israel

  - Advertisement -

  2

  Cei patru evrei uciși vineri de jihadistul Amedy Coulibaly în atacul împotriva unui supermarket cușer din Paris vor fi înmormântați marți dimineața în Israel, a anunțat un lider al comunității evreiești, relatează luni AFP.

  ‘Cele patru familii au decis să-și înmormânteze rudele în Israel’, a precizat sursa citată.

  Potrivit unei prime informații oferită de sursa comunității evreiești, înmormântările vor avea loc marți dimineața. Data a fost confirmată de un comunicat al biroului premierului israelian Benjamin Netanyahu, în care se precizează că cei patru vor fi înmormântați la cimitirul Har Hamenuchot din Ierusalim.

  Benjamin Netanyahu ‘a răspuns solicitărilor familiilor victimelor și le-a cerut responsabililor guvernamentali în cauză să ajute la repatrierea (trupurilor) în Israel’, se menționează în comunicatul biroului său. Netanyahu i-a cerut ministrului culturii Limor Livnat să coordoneze pregătirile.

  Duminică, șeful guvernului israelian i-a mulțumit lui Lassana Bathily, angajatul musulman al supermarketului cu alimente cușer din Paris, care a salvat vineri viețile mai multor clienți ai magazinului, ajutându-i să se ascundă de Amedy Coulibaly care luase ostatici în magazin.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img