More


  Cinstire adusă înaintaşilor de Ziua Naţională a României

  =

  bust3

  Personalitățile marcante ale istoriei României au fost omagiate ieri cu ocazia zilei de 1 Decembrie prin depuneri de coroane și jerbe la busturile amplasate în diferitele locații din municipiu. Rând pe rând, autoritățile dar și reprezentanți ai societății civile i-au omagiat pe Mihai Viteazul, Avram Iancu, Corneliu Coposu , I.C. Brătianu și Iuliu Maniu.

  Mihai Viteazul, primul care i-a unit pe români
  Prima oprire a fost la bustul lui Mihai Viteazul , precursorul unificării românilor. Aici, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare, Camelia Lucuţ, a evocat, în câteva cuvinte, activitatea lui Mihai Viteazul, primul care a reuşit să unifice cele trei ţări româneşti, după care au fost depuse coroane de flori din partea Prefecturii, Consiliului Judeţean, a Primăriei Satu Mare, a partidelor politice şi din partea altor organizaţii.

  Omagiat a fost și Crăișorul Munților pentru rolul pe care l-a avut în timpul revoluției pașoptiste. Cei prezenți la bustul lui Avram Iancu și-au amintit lupta pe care a dus-o eroul pentru drepturile și libertățile românilor.

  Oamenii politici, onoraţi
  Tot pentru bătălia dusă pentru libertate și pentru că a fost un simbol al luptei , de data aceasta împotriva regimului comunist , a fost omagiat și Corneliu Coposu. De 1 Decembrie au fost omagiați și oamenii politici care au pus bazele statului modern român. Jerbe de flori au fost așezate și la busturile lui I.C. Brătianu și Iuliu Maniu.

  Prin depunerile de coroane, autoritățile au dorit să își manifeste respectul față de înaintași și să recunoască sacrificiile făcute de aceștia atunci când au pus interesul ţării mai presus de interesul personal.
  Silvia Spanciu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img