More


  Spectacol de gală de 1 Decembrie la Satu Mare

  =

  hrusca1

  Autorităţile sătmărene au organizat ediţia din acest an a Zilei Naţionale a României într-un cadru mai puţin festiv. S-a renunţat astfel la spectacolele grandioase organizate cu această ocazie în anii precedenţi, ţinându-se cont de catastrofa de la Clubul Colectiv şi de cele de la Paris. După momentele festive şi parada militară, organizatorii au pregătit pentru sătmăreni un spectacol distins, cap de afiş fiind cunoscutul interpret Ştefan Hruşcă.

  Evoluţia lui Ştefan Hruşcă, apreciată
  Spectacolul s-a desfăşurat cu începere de la ora 15.00 la scena montată pe scările de la intrarea în Casa de Cultură a Sindicatelor. Primii care au evoluat a fost Corul Bărbătesc din Finteuşul Mare care a prezentat o suită de cântece patriotice dar şi câteva colinde. Rând pe rând, au urcat şi alţi interpreţi sătmăreni, în marea lor majoritate elevi ai Şcolii de Arte Satu Mare.

  De asemenea, interpretul sătmărean Petrică Mureşan a încălzit atmosfera cu melodiile sale, cu o serie de cântece patriotice, dar le-a oferit sătmărenilor şi câteva colinde.

  Cel mai aşteptat moment, însă, a fost recitalul de colinde susţinut de Ştefan Hruşcă. În faţa unui public foarte numeros, cunoscutul artist a interpretat colinde româneşti, acompaniat de chitara sa, printre care pot fi amintite “O ce veste minunată”, “Iată vin colindători”, “Leru-i ler”, “Deschide ușa creștine”, “Coborât, o coborât”, “Afară ninge liniștit”, “Ce-ați văzut păstori”, “Florile dalbe”, “Linu-i lin”, “Măruț, mărgăritar”, “Aseară pe-nserate”, “Când fost-a prunc micuț Iisus” şi altele.

  Evoluţia sa scenică a fost apreciată de numerosul public sătmărean, care a îndurat cu stoicism frigul de afară, şi a fost răsplătită cu ropote de aplauze.

  hrusca2

  Retragere cu torţe
  Spectacolul organizat de autorităţile sătmărene de Ziua Naţională a României s-a încheiat cu o retragere cu torţe. Şaizeci de militari cu torţe, reprezentând numărul victimelor din clubul Colectiv, s-au retras de pe platou, pe aleea Corneliu Coposu până în Centrul Vechi al municipiului Satu Mare.

  Chiar dacă nu au mai avut loc spectacolele de altădată, sătmărenii s-au declarat foarte mulţumiţi de cum au fost organizate manifestările dedicate Zilei de 1 Decembrie. “Nu am putut partiucipa la toate evenimentele, dar mi-a plăcut parada militară şi, în mod deosebit, concertul de colinde. Sunt mulţumită de ceea ce am văzut şi mă bucur că Ziua Naţională a României a putut fi sărbătorită fără vedete”, a declarat o sătmăreancă.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img