More


  Ziua Națională a României, sărbătorită de românii din Transcarpatia

  =

  transcarpatia

  Ziua Națională a României și a românilor de pretutindeni a fost sărbătorită sâmbătă în comunitatea românească din regiunea Transcarpatia, Ucraina, organizatorul evenimentului fiind Consulatul General al României la Cernăuți, prin consulul general Eleonora Moldovan, în parteneriat cu primăriile din Slatina și Biserica Albă. Manifestările au debutat cu depunerea de coroane de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul localității Slatina. Au depus flori: Consulatul General al României la Cernăuți, consulul Aurelian Rugină, viceguvernatorul Transcarpatiei, Mihail Rivis, directorul Departamentului Relații Internaționale din cadrul Administrației Regionale de Stat Transcarpatia, orașul Negrești-Oaș, prefectura județului Maramureș, primăriile Slatina și Biserica Albă, Uniunea Regională a Românilor din Transcarpatia Dacia, Asociația culturală Morărița, Oradea.

  În continuare, la căminul cultural din Biserica Albă a avut loc deschiderea oficială a sărbătorii dedicate Zilei Naționale, urmată de un program artistic. Au evoluat pe scenă: Ansamblul Dor românesc și Alexandru Pugna, de la C.J.C.P.C.T. Bistrița-Năsăud, grupul Mara, de la Centrul Cultural Sighetu Marmației, Maria Tripon – Casa Orășenească de Cultură Negrești-Oaș, grupurile folclorice din Cernăuți și Mahala, grupurile folclorice ale școlilor cu predare în limba română din Regiunea Transcarpatia.

  Orașul Negrești-Oaș a fost reprezentat la această sărbătoare de managerul cultural dr. Natalia Lazăr și interpreta Maria Tripon, la invitația specială adresată de consulul general al României la Cernăuți, Eleonora Moldovan. Delegația negreșteană a dus românilor din Transcarpatia mesajul dnei primar Aurelia Fedorca și al oșenilor, sărbătorind împreună cu frații din dreapta Tisei Marea Unire.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img