More


  Ședință cu scântei la Consiliul Local Satu Mare

  - Advertisement -

  cons-loc

  Deși la prima vedere, ședința de ieri a Consiliului Local Satu Mare trebuia să fie una liniștită, nu a fost nici pe departe așa, cel puțin începutul ei. Ședința a debutat cu un schimb de replici între primarul Kereskenyi Gabor și consilierul local Silviu Sumlas având ca subiect principal cazul NEPI. După ce s-a intrat în dezbaterile punctelor pe ordinea de zi, lucrurile s-au mai liniștit.

  Cazul NEPI, dezbătut înainte de ședință
  Şedinţa a început cu un dur schimb de replici între consilierul Silviu Sumlas, care a adus în faţa opiniei publice acest subiect, şi primarul Kereskenyi Gabor. Edilul a explicat că decizia de a se vinde acel teren prin licitaţie a fost luată de actualul Consiliu Local, iar când s-a pus problema amânării licitaţiei inclusiv cei de la NEPI s-au împotrivit. ”Ceea ce s-a întâmplat trebuie să fie bine analizat din punct de vedere juridic. Decizia de neamânare a licitației, la solicitarea NEPI, a fost luată în unanimitate de toți membrii comisiei. Poate că se va ajunge ca din 1 ianuarie 2017 o să ajungem să muncim cu toții, indiferent de culoarea politică, să facem ceva pentru acest oraș. Să nu încercăm să facem teme de campanie din niște investiții de care are nevoie orașul Satu Mare. Dorim să se realizeze această investiție”, a spus Kereskenyi.

  Consilierul Silviu Sumlaş a spus că în acest caz este depăşită “buna credinţă” iar cumpărătorul nu va face altceva decât să ceară ieşirea din indiviziune, să amâne cât se poate identificarea parcelei, astfel încât proiectul mall-ului să fie amânat cât mai mult, sau chiar să se renunţe la el. “A oferit un preţ incredibil pentru o parcelă de 20 mp care încă nu este identificată fizic. Dacă există un om pe lumea asta care oferă 1003 euro pentru o parcelă în condiţiile în care nu ştie unde este această parcelă, înseamnă că am greşit”, a spus Sumlas. Consilierul PSD a spus că vrea doar să tragă un semnal de alarmă.

  Viceprimarul Albu spune lucrurilor pe nume
  Cel care a fost implicat direct şi a spus lucrurilor pe nume a fost viceprimarul Adrian Albu, preşedintele comisiei de licitație a terenului. El a explicat că trebuie respectate anumite proceduri, dar nimeni nu s-a aşteptat să apară acest om de afaceri care să supraliciteze. “Cu toţi cei de la masă am ajuns într-un fel sau altul să fim răspunzători de această licitaţie. Intenţia cumpărătorului a fost foarte transparentă, avea intenţia de a bloca acest proiect. Cei de la NEPI au la dispoziţie 4,5 ha de teren, oricum vor face acest mega mall”, a declarat Albu.Cu toate că subiectul este unul de maxim interes, nicio oficialitate nu a făcut publică identitatea omului de afaceri care a oferit 20.000 euro pe o suprafaţă de 20 mp pe terenul unde vrea să construiască NEPI, doar pentru a încurca sau a bloca proiectul.

  Catrinel Raț, revocat de la Olimpia
  Ședința s-a desfășurat destul de calm până când s-a ajuns la hotărârea privind numirea unor noi membri în Comitetul Director al FC Olimpia din partea Consiliului Local în urma demisiilor lui Ciprian Bretan și Magyar Lorand. A mai rămas doar Catrinel Raț. Însă acesta a fost revocat din funcție odată cu demisia celor doi mai sus amintiți, astfel că au fost propuși noii membri și anume Merkli Istvan și Karda Attila, propuneri venite din partea UDMR, și Marius Popdan, propunere făcută de viceprimarul Albu. Grupul ALDE a votat împotrivă, Marcela Papici explicând că acest proiect l-a primit cu doar un sfert de oră înainte de începerea ședinței, afirmând că unul dintre cei vizați de schimbare a aflat abia cu o jumătate de oră înainte că va fi revocat din funcție. Consilierii PSD s-au abținut de la vot, dar cu toate acestea proiectul a trecut. Cum Catrinel Raț era președintele Comitetului Director, odată cu pierderea funcției de membru în acest for, pierde și funcția de președinte.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img