More


  Centura Sătmarului, un nou contract semnat

  =

  centura

  CNADNR SA a semnat în data de 30 septembrie contractul de servicii “Supervizarea construcției Variantei de Ocolire a Municipiului Satu Mare”. Finanțarea acestui contract este din fonduri UE (POIM) 75% și de la Guvernul României 25%, valoarea totală a contractului fiind de 2.832.012,65 lei fără TVA. Durata contractului este de 51 luni și a fost atribuit prin licitație deschisă firmei S.C. CONSITRANS S.R.L.

  După cum se știe deja, în cadrul ședinței din 19 septembrie, Guvernul României a aprobat hotărârea pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1084/2012 pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții “Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare”, județul Satu Mare. Practic, Executivul a alocat suma de 460.152.000 lei pentru primul an și 270.249.000 lei pentru cel de-al doilea an, bani ce vor fi folosiți pentru a fi construită centura Sătmarului. Prefectul Radu Bud a declarat că finanțarea va fi asigurată de la bugetul de stat.

  Prefectul a mai precizat că există o listă de proprietari de terenuri în zonă care vor fi expropriați, că Primăria Satu Mare va viza această listă după care se poate trece la întocmirea unei hotărâri de Guvern pentru exproprierea acestora. Între timp, însă, constructorul poate începe acolo unde se poate lucra.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img