More


  Două olimpiade naționale la Satu Mare. Una de Matematică, alta de ”Tehnologii”

  - Advertisement -

  Pentru prima dată în istorie, județul Satu Mare va fi gazda a două olimpiade naționale. Este vorba despre Olimpiada de Matematică și Olimpiada la discipline din aria curriculară ”Tehnologii”. Detalii despre cele două evenimente de prestigiu au fost oferite de către inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, Călin Durla, în cadrul unei conferințe de presă organizată azi, 30 martie.

  Olimpiada de Matematică

  În perioada 3-7 aprilie, Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare și Societatea de Științe Matematice din România organizează Olimpiada Națională de Matematică 2018, la care vor participa cei mai buni elevi pe care îi are România în acest moment.

  Deoarece la acest concurs vor fi selectate loturile naționale care vor reprezenta România la Olimpiada Internațională de Matematică, Olimpiada Balcanică de Matematică, Olimpiada Balcanică de Matematică pentru juniori, Concursul European de Matematică pentru Fete, Olimpiada Pluridisciplinară Tuymaada și la alte competiții internaționale la care țara noastră își trimite reprezentanți, în afara celor 910 de elevi și profesori din toate județele țării, vom avea onoarea să avem invitați profesori de elită din învățământul preuniversitar și universitar românesc.

  Olimpiada Națională de Matematică pentru clasele V-VI se va desfășura la Negrești-Oaș, iar Olimpiada Națională de Matematică pentru clasele VII-XII în Municipiul Satu Mare.

  Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare s-a pregătit ca acest eveniment să se desfășoare la cote de exigență specifice unor standarde ridicate.

  Concursul va avea loc în data de 4 aprilie și se va desfășura la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Satu Mare, pentru clasele VII-XII, respectiv la Liceul Teoretic Negrești Oaș, pentru clasele V-VI. În după-amiaza zilei de 4 aprilie se va realiza prezentarea subiectelor de către profesorii care le-au întocmit, la Colegiul Național „Ioan Slavici” Satu Mare, pentru clasele VII-XII și la Liceul Teoretic Negrești Oaș, pentru clasele V-VI.

  Proba de baraj va avea loc în data de 6 aprilie la Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Satu Mare.

  Festivitatea de premiere este programată pentru vineri, 6 aprilie, ora 9.00, la hotel Valea Măriei, pentru clasele V-VI și în aceeași zi, la ora 13.30, la Casa de Cultură din Municipiul Satu Mare, pentru clasele VII-XII.

  Olimpiada de tehnologii

  Tot la Satu Mare Olimpiada Națională la discipline din aria curriculară ”Tehnologii” – domeniul Fabricarea produselor din lemn, care se va desfășura în perioada 2-6 aprilie 2018 la Liceul Tehnologic ”Simion Bărnuțiu” Carei, unde sunt așteptați 60 de elevi, profesori însoțitori și membri ai Comisiei Centrale.

  Competiția se desfășoară în perioada 2-6 aprilie 2018 la Liceul Tehnologic ”Simion Bărnuțiu” Carei, unde sunt așteptați 60 de elevi, profesori însoțitori și membri ai Comisiei Centrale. Festivitatea de deschidere a Olimpiadei Naționale de Fabricarea produselor din lemn va avea loc luni, 2 aprilie, ora 17.00, la Centrul Cultural Carei.
  Elevii participanți vor susține o probă scrisă, marți 3 aprilie și o probă practică, joi 5 aprilie.

  Cazarea elevilor și profesorilor însoțitori se face la Liceul Tehnologic ”Simion Bărnuțiu” Carei, care și-a deschis larg porțile acestui eveniment, cu ospitalitatea caracteristică, pentru a primi echipajele din 16 județe ale țării. Miercuri, 4 aprilie, pentru participanții la olimpiadă este organizată o vizită la fabrica de mobilă Polipol din Foieni, la Castelul Karolyi și obiective turistice din Municipiul Carei.

  Festivitatea de premiere este programată pentru joi, 5 aprilie, ora 18.00, în Sala de festivități din cadrul Primăriei Carei.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img