More


  ATENȚIE! Înșelătorie pe Whatsapp cu vouchere de cumpărături la magazinele Lidl. Cum poate fi evitată

  - Advertisement -

  Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Națională (CERT-RO) avertizează asupra unei înșelătorii care vizează clienții Lidl Romania și Carrefour Romania, prin metoda oferirii unor vouchere de cumpărături, care funcționează exclusiv pe mobil și se propagă rapid, prin intermediul aplicației de mesagerie WhatsApp.

  Astfel, după primirea mesajului și accesarea link-ului – unul suspect ce conține litere cu diacritice – utilizatorul este redirectat către o pagină care afișează un domeniu cu o denumire ciudată: xn--ldl-rma.eu (în cazul scam-ului Lidl).

  Utilizatorul trebuie să parcurgă un chestionar scurt, cu 3 întrebări legate de experiența de shopping la cele două hypermarketuri, pentru ca ulterior să primească un mesaj de felicitare, unul cu multe greșeli de transcriere. Condiția pentru folosirea acestui voucher fictiv este partajarea informației către prieteni, tot prin intermediul Whatsapp.

  Lidl deja a publicat un mesaj pe Facebook legat de acest scam, sfătuindu-și clienții să nu ofere informații.

  Lidl România avertizează clienții cu privire la o tentativă de fraudă, care circulă pe canalele online, inclusiv pe Facebook și pe WhatsApp. Oferta „NOI OFERIM VOUCHER GRATUIT 500$ PENTRU A SĂRBĂTORI CEA DE-A 11-A ANIVERSARE” redirecționează utilizatorii către site-ul www.lídl.eu/anniversary, o pagină web care nu aparține Lidl România sau partenerilor săi.

  Utilizatorii de Internet sunt sfătuiți să nu încerce să acceseze acest link. Acest demers nu este organizat de către Lidl România, iar compania se distanțează ferm de asemenea modalități de promovare, luând toate măsurile necesare pentru a împiedica răspândirea acestei tentative de fraudă.

  Lidl România recomandă clienților care vor să vadă ofertele companiei sau să se înscrie la concursuri organizate de către retailer să acceseze doar link-urile găzduite de către website-urile www.lidl.ro, surprize.lidl.ro sau de către canalele oficiale de social media: www.facebook.com/lidlromania, www.instagram.com/lidlromania.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img