More


  Concedieri în masă la Satu Mare. GP Sofa dă afară 200 de angajați în prima fază

  =

  Pentru prima dată după mulți ani, o fabrică din satu Mare face concedieri în masă. Este vorba despre GP Sofa, o societate aflată în insolvență. Între timp, salariile restante sunt plătite în canapele.

  200 de angajați, puși pe liber

  Societatea GP Sofa a notificat Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă ”AJOFM” Satu Mare că urmează să disponibilizeze 200 de angajați. În momentul de față GP Sofa are circa 530 de angajați, și vor mai rămâne 330 după ce vor fi concediați cei 200 de angajați.

  Directorul AJOFM Satu Mare, Simona Derșidan, a declarat în exclusivitate pentru GNV că persoanele disponibilizate de GP Sofa vor fio consiliate astfel încât să să=și găsească în cel mai scurt timp posibil un nou loc de muncă.

  ”Am fost notificați că vor fi disponibilizați 200 de persoane. Am avut mai multe întâlniri cu cei din conducerea GP Sofa și am solicitat să ofere tot ce este necesar ca persoanele disponioblizate să fie consiliate și ajutate. Vom face tot ce este posibil ca aceste persoane să-și găsească n nou loc de muncă în cel mai scurt timp posibil”, a declarat Simona Derșidan.

  Este doar prima tranșă

  Acesta este doar primul val de disponibilizări colective la GP Sofa. În cel puțin 30 de zile de la ultima notificare, societatea are posibilitea să depună la AJOFM o altă notificare de disponibilizare colectivă.

  Surse din cadrul fabricii au afirmat pentru GNV că vor rămâne doar câteva persoane care se vor ocupa cu vânzarea produselor aflete în acest moment în magazia fabricii.

  Salarii plătite în… canapele

  Între timp, salariile angajaților au întârziat cu cel puțin două luni. Săptămâna trecută, o parte dintre angajați au protestat mai bine de două ore în curtea fabricii cerând să vorbească cu cei din conducere pentru a afla ce se întâmplă.

  Cum firma se află în insolvență, și are datorii de sute de mi de euro, nu are posibilitatea de a achita salariile în bani. Astfel că s-a decis ca salariile să fie achitate în canapele. Muncitorii se strîăduiesc să-și vândă cât mai repede, și la un preț bun, canapelele primite drept salarii.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img