More


  Dezinformările politice publice

  - Advertisement -

  Frământările politice actuale, cu atacuri directe la persoană sau la anumite formaţiuni politice, nu fac parte nicidecum din inteligenta complementaritate, care ar trebui să existe între partidele politice, atât de necesară pentru prosperitatea interesului naţional şi contracararea în timp util a unor „inginerii financiare”. Speculaţiile sunt la modă, iar în urma acestora sunt lansate în spaţiul public dezinformări politice publice prin intermediul mijloacelor de comunicare în masă. Parcă asistăm uneori la un meci de tenis de masă. Stăm şi ne uităm neputincioşi la tot felul de acuzaţii belicoase şi „pronosticuri” anemice, care mai de care spoite cu subestimări de tot felul adresate public unor partide sau personalităţi politice. Multe din aceste „orăcăieli politice” sunt dejucate de politicienii condamnaţi pe nedrept, în timp ce „spectatorii” nu ştiu ce să mai creadă.

  Într-o vreme, denigrările politice aveau aspect de „vijelie” dramatică stradală cu iz de campanie electorală. O parte din politicienii români nu reuşesc să se ridice deasupra amatorismului politic, motiv pentru care „bat apa-n piuă” spre dezamăgirea a milioane şi milioane de români, care au plecat din ţară. Cine să mai asculte „bumbăcelile” vocale politice ale mediocrilor ahtiaţi după Putere?! Pe unele posturi de televiziune apar tot felul de „chibiţi” bine plătiţi, care „fac jocul” celor care „comandă” din umbră ce să spună în faţa poporului. Prin informaţiile lor „incendiare”, bine direcţionate, încearcă să creeze în mintea oamenilor o imagine falsă despre anumite demersuri politice pozitive, care au „urnit” România din mocirla creată de unele „caricaturi politice” postdecembriste. Bucuria poporului de a trăi în Democraţie este de multe ori terfelită de cele mai răutăcioase declaraţii politice publice lipsite de consistenţa pertinentă a unei gândiri optimiste şi creative.

  „Arta” de a găsi în permanenţă „nod în papură” concurenţilor politici este odioasă, dezolantă şi neproductivă. Aceste atacuri conflictuale permanente creează o stare de instabilitate în ţară, de dezinformare publică, de revoltă interioară şi nelinişte. De multe ori, din declaraţiile unor politicieni sau ale unor analişti politici aserviţi „lipsesc cu desăvârşire” ideile unei perspective optimiste în ceea ce priveşte dezvoltarea democratică a României. În alte ţări au fost implementate strategii economice originale autohtone, iar acum acestea se bucură de prosperitate în condiţiile economiei de piaţă. Când să prospere ţara, dacă mulţi români rămaşi acasă îşi consumă energiile în tot felul de conflicte politice, condamnări, analize retroactive penale şi multe alte „găselniţe” bune de adunat în dosare, mai mult sau mai puţin argumentate cu fapte reale. Asta-i România din zilele noastre ?
  Oamenii de afaceri români reprezintă doar câteva procente din investitorii ţării. Adică, ce să înţelegem ? „ Ţara arde şi baba…” bârfeşte cât e ziulica de mare prin intermediul unor mijloace de comunicare în masă cu scopul dezinformării politice a poporului, pentru a câştiga capital electoral. Ba, celebra „babă” politică dezinformatoare, gen Gică Contra, se joacă „de-a alba-neagra”! Ea speră că poate-poate o va alege poporul într-o bună zi şi-o va pune în „capul” mesei pline cu „gogoşi” politici răsuflaţi, creaţi de invizibilii venetici ai soartei parveniţilor.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img