More


  ECONOMIE. Mii de milioane de lei. Bani albi pentru zile negre

  - Advertisement -

  În ultima perioadă se constată o creștere tot mai însemnată a economiilor realziate de în bănci de sătmăreni. Doar în cursul a două luni, valoarea acestor economii a crescut cu peste 60 de milioane lei, din care cu 36,5 milioane doar la populație.

  Economii de mii de milioane

  Potrivit statisticilor prezentate de BNR, în primele două luni ale acestui an valoarea economiilor realziate de sătmăreni a crescut considerabil. Astfel, dacă la finele luni decembrie a anului 2017 economiile sătmărenilor se cifrau la 2.727 milioane lei (2.047 la populație), la finele lunii februarie valoarea acestora a crescut cu 64,2 milioane lei, ajungând la 2791,2 milioane lei (2.083,9 la populație, adică un plus de 36,5 milioane lei).

  De departe, cele mai mari ecoomii sunt în lei, acestea cifrându-se la 1.787 lei (1.268,9 milioane lei la populație), în timp ce economiile în valută depășesc cu puțin o mie de milioane de lei, din care 815 milioane realizate de populație.
  Se poate spune, după ce am parcurs aceste cifre, că sătmărenii, în special populația, strâng bani albi pentru zilele negre. Posibiitatea de economisire este redată, însă, și de creșteri salariale realizate în aproape toate domeniile de activitate.

  Situația la credite și datorii

  Situație ambiguă, însă, în ceea ce privește valoarea creditelor și a datoriilor la plata ratelor.

  Astfel, dacă la finele lunii decembrie a anului trecut sătmărenii avea credite în valoare totală de 2.040 de lei (1871 milioane lei, în lei și 1.069 milioane lei, în valută), după numai două luni, adică la finele lunii februarie acestea au scăzut cu aproape un milion de lei, ajungând la 2.939 milioane lei (1.850,5 milioane lei, în lei, respectiv 1.088,5 milioane lei, în valută).

  În același timp, însă, a crescut cu aproape 5 milioane de lei valoarea restanțelor la plata ratelor la contractele de credit, de la 129, 4 la finele luni decembrie a anului trecut, la 134,2 milioane lei la finele lunii februarie a acestui an.
  Chiar și în aceste condiții, valoarea restanțelor la plata ratelor este relativ scăută față de anii precedenți când valorile înregistrate erau aproape dublă față de cele din prezent.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img