More


  FOTO. Peste 3,2 milioane lei pentru Catedrală. Lăcașul de cult, în reabilitare

  - Advertisement -

  Catedrala Ortodoxă ”Adormirea Maicii Domnului” din Satu Mare se află, în prezent, într-un amplu proces de reabilitare, asta explică și schelele care se văd împrejurul lăcașului de cult.

  Lucrările se desfășoară în baza unui contract de finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020 pentru restaurarea și reabilitarea bisericii.

  Valoarea totală a proiectului este de 3,27 milioane de lei, din care 98% reprezintă finanțarea nerambursabilă. Conform proiectului, obiectivul general al investiției este valorificarea durabilă a Catedralei Ortodoxe Adormirea Maicii Domnului, în vederea creșterii atractivității turistice la nivel local și regional, ca factor care stimulează creșterea economică în zona de implementare.

  Durata de implementare este 18 de luni de la data semnării contractului, iar până la finalul proiectului beneficiarul își propune să crească numărul vizitatorilor cu 8% în fiecare an.

  Între timp, în jurul Catedralei Ortodoxe au fost înălțate schele și, în cel mai scurt timp posibil, vor fi demarate și lucrările efective.

  ”Prin darul lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Preasfintitului Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, în Joia Luminată, am început, prin fonduri europene, restaurarea Catedralei ortodoxe “Adormirea Maicii Domnului” din Satu Mare. Mulțumesc, din suflet, echipei noastre de proiect, credincioșilor noștri și tuturor instituțiilor implicate. Îl rog pe Dumnezeu să ne ajute să ducem la bun sfârșit lucrul început. Să fie într-un ceas bun! Doamne ajută!”, a scris, pe contul său de Facebook, preotul paroh Cristian Boloș.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img