More


  FOTOGALERIE. Premieră absolută pentru Țara Oașului. Olimpiada Națională de Matematică, la Negrești

  =

  Oșenii trăiesc în aceste zile o premieră absolută. Este pentru prima dată când o fază națională a Olimpiadei de Matematică se desfășoară în Țara Oașului, mai precis la Negrești-Oaș.

  Deschiderea oficială a a Olimpiadei Naţionale de Matematică 2018 – Juniori, ediţia LXIX, a avut loc la Negreşti Oaş, respectiv deschiderea oficială pentru olimpicii seniori a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, Satu Mare, la ambele evenimente fiind prezent și prefectul Darius Filip.

  După deschiderea oficializată de către inspectorul şcolar Durla Călin, prefectul a citit mesajul domnului ministru al Educaţiei Naţionale, Valentin Popa care le-a transmis elevilor:

  ”Vă doresc inspiraţie şi seninătate, iar podiumul să vă primească generos şi cald, pentru că toţi cei care vă aflaţi la etapa naţională a olimpiadei îl meritaţi. Părinţilor voştri şi profesorilor le doresc împliniri spirituale şi puterea de a vă fi modele în devenirea voastră. Şi pentru că timpul acesta este unul fast, încărcat de sacralitate, vă urez sărbători cu lumină în suflet şi strălucire olimpică pentru a reprezenta cu onoare şcoala românească în context european.”

  În final, reprezentantul guvernului în teritoriu a felicitat participanţii pentru calificarea lor la această prestigioasă „competiţie a minţii”, şi le-a urat bun venit în judeţul Satu Mare invitându-i să-l viziteze şi cu altă ocazie precum şi mult succes pentru zilele următoare.

  La Olimpiada Naţională de Matematică care se desfăşoară pentru prima dată în Satu Mare s-au calificat 656 de concurenţi veniţi din toate colţurile ţării.

  Satu Mare se mândrește cu următorii participanți: Boitor-Socolan Teofil – clasa a V-a, Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, profesor coordonator Marciuc Daly; David Alex – clasa a VI-a, Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, profesor coordonator Marciuc Daly; Cornoc Roland – clasa a VIII-a, Școala Gimnazială ”Lucian Blaga” Satu Mare, profesor coordonator Rebic Camelia; Tomșe Cosmin – clasa a IX-a, Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, profesor coordonator Miclăuș Gheorghe; Roman Ioana – clasa a X-a, Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, profesor coordonator Marciuc Daly; Chereji Iulia – clasa a X-a, Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, profesor coordonator Marciuc Daly; Roatiș Iris – clasa a XII-a, Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, profesor coordonator Blaga Alexandru.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img