HALUCINANT. Ministrul Educației dorește desființarea catedrei de scrimă de la LPSDupă ce Satu Mare a scos, aproape pe bandă rulantă, campioni și campioane la scrimă, ba chiar și campioane olimpice, acum, Ministrul Educației dorește desființarea catedrei de scrimă de la Liceul cu Program Sportiv Satu Mare.

Toată lumea a rămas însă neplăcut surprinsă să afle că Ministerul Educației Naționale și Inspectoratul Școlar Satu Mare au desființat începând cu anul școlar 2018-2019 catedra de scrimă de la Liceul cu Program Sportiv Satu Mare.

În această situație, deputatul parlamentar Magyar Lóránd a solicitat o explicație în scris cu privire la decizia luată de Valentin Popa.

”În ultima vreme, tot mai mulți tineri sunt preocupați de mișcare și sport. Școala sătmăreană de scrimă de mai mulți ani învață tinerilor perseverență și disciplină. De la Satu Mare au pornit numeroși campioni olimpici, mondiali și europeni care au adus faimă sportului românesc și României” – este începutul scrisorii deputatului parlamentar UDMR adresată ministrului educației, Valentin Popa.

Școală de scrimă sătmăreană are o tradiție de peste o sută de ani și are și în prezent antrenori foarte competenți în toate cele trei arme – floretă, spadă şi sabie. Antrenorii au nevoie de sprijin pentru a da mai departe ceea ce au învățat de la maeștrii lor, ca de exemplu domnul Csipler Alexandru care a pus bazele renumitei școli de scrimă în Satu Mare.

În acest context, desființarea catedrei de scrimă de la Liceul cu Program Sportiv Satu Mare este o măsură greu de neînțeles. Catedra de scrimă a liceului asigură tinerilor să își clădească o carieră în domeniul sportiv, dar și să beneficieze de o educație solidă care să le fie de folos după ce își încheie cariera sportivă

”Având în vedere trecutul și prezentul școlii de scrimă sătmărene, vă rog să-mi precizați care este motivul care a stat la baza desființării catedrei de scrimă de la Liceul cu Program Sportiv Satu Mare” – a adresat întrebarea scrisă deputatul Magyar Lóránd, o întrebare la care ministrul trebuie să răspundă în termen de treizeci de zile.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts