Marșul cărțilorDupă un lung șir de evenimente culturale și profesionale derulate cu prilejul Zilei Internaționale a Cărții și a Dreptului de Autor și al Zilei Naționale a Bibliotecarului, Biblioteca Județeană Satu Mare a încheiat Săptămâna Națională a Bibliotecilor azi, cu „Marșul cărților”,o amplă campanie de coalizare a membrilor comunității în jurul bibliotecii și de promovare a cărții, lecturii și serviciilor oferite de biblioteca publică.

 

Participanții au pornit cu toții în marș pe următorul traseu: Turnul Pompierilor – Piața Păcii – Strada Ștefan cel Mare – Parcul Central (Statuia dr. Vasile Lucaciu) – Biblioteca Județeană Satu Mare – Consiliul Județean Satu Mare, cu scurte popasuri de lectură, unde au dat citire fragmentelor preferate din cărțile aduse, atât scriitori, cât și oameni obișnuiți, participanți la marș.

Conducerea și colectivul Bibliotecii Județene Satu Mare a transmis mulțumiri pentru implicare, susținere și mobilizare tuturor celor care au făcut posibilă organizarea acestei campanii, finanțatorilor, partenerilor și sătmărenilor care vor participa la marș.

 

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts