More


  Ministerul Dezvoltării a alocat bani pentru realizarea PUG-urilor a 30 de comune și orașe

  =

  Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) alocă fondurile necesare astfel încât 30 de comune și orașe din județul Satu Mare primesc bani pentru elaborarea sau actualizarea planurilor urbanistice generale (PUG) și a regulamentelor generale de urbanism. Fondurile vor fi alocate unităților administrativ-teritoriale prin Consiliul Județean Satu Mare.

  Alături de vicepremierul Paul Stănescu, președintele Pataki Csaba a semnat în data de 16 aprilie contractul de finanțare primit de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP).
  Obiectul contractului îl constituie alocarea din bugetul MDRAP a sumei de 508.875 de lei (aproximativ 25% din totalul de 2 milioane de lei solicitați în acest scop), bani ce urmează să fie virați în conturile unităților administrativ-teritoriale până la finele anului 2018. Cele 30 de comune și orașe din județul Satu Mare vor primi sume cuprinse între 3.190 de lei și 39.578 de lei.

  Primăriile care vor primi aceste fonduri sunt Acâș, Agriș, Batarci, Beltiug, Bixad, Bogdand, Călinești-Oaș, Cămârzana, Cămin, Căpleni, Căuaș, Foieni, Gherța Mică, Hodod, Lazuri, Livada, Medieșu Aurit, Orașu Nou, Păulești, Pișcolt, Porumbești, Săuca, Socond, Supur, Târșolț, Tășnad, Tiream, Turț, Turulung, Vama.


  Consiliul Județean Satu Mare intenționează să solicite finanțare și pentru alte localități din județ care au în derulare astfel de proiecte.

  Planurile Urbanistice Generale au termen de valabilitate de până la 10 ani, însă majoritatea comunelor și orașelor din județul Satu Mare au PUG-uri vechi, unele sunt pe cale de a expira, iar altele au fost prelungite.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img