Primul hackathon din istoria județului Satu Mare a avut un succes peste aşteptăriEdiția întâi a primului hackathon din istoria județului Satu Mare, care a avut loc între 20 și 22 octombrie 2017, la Casa Meșteșugarilor, a avut un succes peste asteptări, ne transmit organizatorii.   La concurs au participat 24 de studenţi, din peste 10 județe, iar primele 3 echipe au câștigat premii în valoare totală de peste 2000 euro și au realizat cele mai tari ghiozdane inteligente, în numai 48 de ore! Scopul pe termen lung al acestui proiect este de a readuce acasă tinerii sătmăreni. Deși la prima ediție a fost  o singură probă, concursul a avut un succes cu mult peste așteptări: organizatorii se pot lăuda cu faptul că peste 150.000 de persoane au văzut cel puțin o postare despre RotaHack, majoritatea dintre aceștia fiind tineri, cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani sau între 25 și 34 de ani.

Cei mai mulți dintre cei interesați au aflat despre concurs de pe Facebook, iar câștigătorii marelui premiu au aflat de pe Reddit România. Premiul TBA (Premiul I), în valoare de 1200 euro, a fost câștigat de către echipa ByteGuru și a fost acordat de către compania TBA Satu Mare. Premiul Continental, în valoare de 800 euro, a fost oferit de către Continental Automotive și a fost câștigat de către DLT, iar cei de la StoGro au câștigat Premiul Rotary, în valoare de 500 euro.

De asemenea, organizatorii doresc să  anunțe încă de acum că vor colaborările excelente de anul trecut și că sunt deschiși la noi colaborări. Îşi doresc foarte mult ca ediția din acest an să beneficieze de mai multe probe și de mai multe surprize, prin urmare nu ezitați să-i contactați, prin mail sau printr-un mesaj pe Facebook: RotaHack sau Rotaract Club Satu Mare!

Pe această cale organizatorii evenimentului doresc să le mulţumească tuturor partenerilor, sponsorilor și susținătorilor pentru sprijinul oferit. Partener principal al concursului a fost Zollner Electronic, compania oferindu-le atât suport financiar, cât și tehnic.

Proiectul a obținut și finanțare nerambursabilă, în cadrul concursului de proiecte de tineret, organizat de către Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu”, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Satu Mare.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts