More


  S-a depus proiectul pentru moder-nizarea și extinderea UPU

  - Advertisement -

  Proiectul care vizează modernizarea și extinderea Unității de Primire Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean Satu Mare a fost depus, în data de 18 aprilie, în vederea obținerii finanțării în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

  Valoarea totală a proiectului este în cuantum de 7.792.103,10 lei (inclusiv TVA), din care valoare totală eligibilă 6.802.434,54 lei și valoare totală neeligibilă de 989.668,55 lei. Contribuția proprie în proiect a Județului Satu Mare este de doar 136.048,70 lei.

  „Proiectul a fost depus în data de 18 aprilie 2018. Valoarea totală a proiectului este de 1,6 milioane de euro. Durata proiectului este de doi ani și vizează două componente esențiale. Și anume: extinderea și dezvoltarea pe partea de servicii, undeva în valoare de 750.000 de euro, iar diferența reprezintă dotarea cu aparatură, inclusiv cu un computer tomograf pentru pacienții care vin la Urgență”, a declarat Adrian Marc, managerul Spitalului Județean Satu Mare.

  Prin acest proiect se propune extinderea Urgențelor cu un corp de clădire, regim de înălţime parter și etaj, precum și modernizarea interioară a unor zone. Extinderea clădirii se va face pe latura sudică și estică, ocupând o porțiune din spațiul verde existent și platforma pietonală. Accesul pietonal în imobil se realizează de pe latura sudică dinspre strada Ravensburg, acces existent în prezent.

  „Pentru colectivul UPU va fi o îmbunătățire a actului medical, pentru că o să avem o dotare nouă cu aparatură medicală, cât și o extindere a spațiului de lucru, îmbunătățirea circuitelor funcționale, așa că suntem siguri că va fi un lucru bun”, spune dr. Adriana Moldovan, coordonatoarea UPU. Prin aceste proiect se vor amenaja niște funcțiuni speciale, precum izolatorul, sala computerului tomograf. De asemenea, la etaj se propune o sală de cursuri/ședințe prevăzută cu grupuri sanitare și o arhivă. Datorită poziționării arhivei la etaj, în apropierea acesteia s-a prevăzut un lift de mici dimensiuni.

  La nivelul parterului se propune extinderea zonei UPU cu o suprafață de 228,05 mp și modernizarea unor zone aflate în imediata apropiere a extinderii propuse.

  Extinderea propusă și zona propusă spre reorganizare a serviciului de urgență vor fi structurate astfel:
  – Pe latura nordică au fost organizate spații destinate serviciului administrativ și IT, precum și spații destinate sălii de examinare și pregătire a computerului tomograf.

  – Pe latura sudică au fost propuse sala de examinare, tratare și supraveghere minori, încăpere prevăzută cu un spațiu destinat pentru izolator, grupuri sanitare, o zonă de consultații, trei boxe pentru internare, două boxe pentru ATI și un spațiu de birou pentru doctori.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img