More


  “Şcoala altfel”, “în direct” la NVTV!

  - Advertisement -

  Aprope 100 de copilași au venit tocmai din Negrești Oas pentru a descoperi misterele televiziunii. Încă de când au intrat în studioul Nord Vest TV , cei mici au rămas impresionați. Raluca Jofi i-a întâmpinat cu multă căldură reușind să-i cucerească încă din primele minute dezvăluindu-le mici taine ale televiziunii.

  Copiii au avut zeci de întrebări legate de ceea ce înseamnă o emisiune tv, de cum se realizeaza un reportaj, de  ce însemna un articol de ziar sau de unde vin informațiile. Surpriza ce amai amare a fost atunci când, atât copiii cât și domnele învățătoare au intrat în direct în cadrul emisiunii “Dimineața populară” moderată de colegul nostru Viorel Pop. Cu emoție în glas cei mici și-au spus numele rând pe rând  iar apoi au dedicat melodii populare părinților,bunicilor și frățiorilor.

  “Am avut emoții la început dar apoi chiar mi-a plăcut.Mi-ar plăcea să lucrez la televiziune, mi se pare totul fascinant” ne-a spus un băiețel din clasa I.

  “Când voi fi mare aș vrea să mă fac prezentatoare.Este o meserie interesantă și plină de surprize “ ne-a spus o o fetiță.

  Copiii care ne-au trecut pragul au fost clasele pregătitoare A și B însoțiți de doamnele învățătoare Bertici Anuța și Deiciuc Mihaela dar și elevii clasei a I a A și B alături de învățătoarele Varna Liana și Ciorba Nicoleta de la Școla  Generală Nr.1 din Negrești Oaș. În cadrul Școlii Altfel , elevii din Negrești Oaș am mai vizitat fabrica de ciocolată din Baia Sprie  dar și grădina Botanică din Jibou.În ultima zi a săptămânii, cei 80 de copiii vor merge la Luna Șes pentru a participa la concursuri în aer liber. Şcoala altfel este vorba perioada de o săptămână pe an în care elevilor le sunt oferite activităţi de educaţie nonformală.  „Școala altfel” este un program național al cărui scop este să contribuie la dezvoltarea competenței de învățare și a abilităților socio-emoționale în rândul copiilor preșcolari/elevilor.


  Programul are o durată de 5 zile consecutive lucrătoare în timpul anului școlar și poate fi derulat pe baza unei planificări ce rămâne la decizia fiecărei unități de învățământ, conform ordinului ministrului educației naționale și cercetării științifice privind structura anului școlar, valabil în anul școlar respectiv.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img