More


  Urgențele vor fi modernizate și extinse

  - Advertisement -

  Consilierii județeni sătmăreni au aprobat, în cadrul ședinței extraordinare de ieri, două proiecte de hotărâre privind modernizarea, extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Satu Mare. Proiectul de hotărâre a fost aprobat în unanimitate de consilierii sătmăreni.

  Proiect de 7,8 milioane lei
  Practic este vorba despre o extindere, modernizare și dotare a Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare. Este un proiect în valoare de 7,8 milioane lei, din care 6,8 milioane fonduri nerambursabile din cadrul POR, Axa 8.2.b, care are data de depunere 18 aprilie, adică astăzi. În condițiile în care proiectul a trecut de filtrul administrativ are finanțare asigurată deoarece este o axă de finanțare specială destinată unităților de primiri urgențe.

  ”Avem mari șanse ca acest proiect să fie declarat eligibil, lucru ce ar însemna că într-o perioadă de maxim 22 de luni să fie extinsă Unitatea de Primiri Urgențe cu 400 mp construiți, pe două nivele. Astfel, se va separa linia de primiri urgențe pentru copii, ar fi dotat UPU cu un computer tomograf de ultimă generație plus multe alte dotări pe liniile de primire: monitoare de supraveghere a funcțiilor vitale, injectomate, paturi speciale, mobilier special. De asemenea, a fost rezolvată și problema privind circulația aerului la UPU, care a reprezentat o problemă de când a fost predată Unitatea”, a precizat președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba.

  În plus, s-ar crea și condiții deosebite pentru perso-nalul UPU în condițiile în care ar avea o cameră unde să se retragă și o mini-sală de studii, unde, pe ecrane multimedia, ar putea să studieze protocoalele ce urmează a fi implementate. La ultima vizită a secretarului de stat Raed Arafat, acesta chiar a insistat ca aceste protocoale să fie făcute mai accesibile pentru personalul UPU.

  Timpii de așteptare, reduși
  Președintele Consiliului Județean și-a exprimat convingerea că odată ce UPU Satu Mare va fi modernizată și timpul de reacție va fi mult diminuat.

  ”Eu zic că și timpul de reacție va fi mult mai mic deoarece dotările ajută la diagnosticarea mult mai rapidă a pacientului. Asta înseamnă că, pentru cei aproximativ 60.000 de oameni care ajung la UPU anual, timpul de așteptare va fi mult mai redus, respectiv și personalul va avea un alt grad de confort și de lucru care se va reflecta în relația interumană cu pacientul”, a mai spus președintele CJ.

  De partea de angajări se ocupă Ministerul Sănătății, iar Pataki a precizat că dacă vor exista posibilități va fi adus și personal nou la UPU.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img