More


  A început procesul celui acuzat că și-a ucis părinții și bunica

  =

  Procesul lui Răzvan Rentea, sătmăreanul acuzat de tripla crimă de la Apa, în care și-a ucis părinții și o bunică a început ieri la Satu Mare. ”Tot ce s-a spus în actul de sesizare sunt neadevăruri. Sunt minciuni. Can-can-uri”, a declarat Răzvan Rentea în fața instanței în cursul audierilor de ieri. În sala de judecată a fost prezentă și sora inculpatului, Cristina Bota, care a fost audiată în calitate de martor în acest proces. Aceasta s-a constituit parte civilă în acest dosar, solicitând suma de 300.000 de lei ca daune morale, care, potrivit acesteia, vor fi donate în cauze caritabile. Următorul termen de judecată este în data de 16 mai, la ora 10.00.

  A recunoscut că a fost acasă în seara crimei
  Ședința a început cu citirea de către judecătoarea de caz a documentului de sesizare penală. În continuare, Răzvan Rentea a susținut că este nevinovat, cu toate că a recunoscut că în seara comiterii crimei (23 noiembrie 2017) a fost la părinți acasă. Mai mult decât atât, acesta spune că și-a așteptat mama în stația de microbuz, a dus-o acasă, după care s-a dus în camera lui, s-a schimbat și a venit în Satu Mare.

  În ceea ce privește găsirea unui mic topor în mașină, Rentea a declarat că tatăl său a cumpărat niște carne de porc și oase, motiv pentru care a fost găsit și toporul pentru tranșat în mașina acestuia. Răzvan Rentea a recunoscut că înaintea mamei sale s-a dus cu mașina tatălui său, după care a șters bordul, deoarece în mașina acestuia a fost mereu multă mizerie.

  Are și un suspect
  Întrebat dacă suspectează vreo persoană care ar fi putut să-i ucidă părinții și pe bunica sa, acesta spune că nu, însă era o persoană de etnie romă care mai mergea la părinții săi ca să-i ajute. Mai mult decât atât, Răzvan Rentea a susținut în fața judecătoarei de caz că atât el, cât și tatăl său au fost amenințați în nenumărate rânduri, însă nu a recunoscut persoana, fiind vorba despre amenințări telefonice.

  Tot în cadrul declarației de ieri, Răzvan Rentea susține că după ce și-a dus mama acasă, a parcat mașina pe o platformă betonată, aflată între terasă și fântână, însă a doua zi dimineață mașina se găsea în fața garajului, deci a fost mutată. „Eu am fost sunat dimineață, în 24 noiembrie, de către soția vărului meu, Letiția Boje, care mi-a spus să vin în Apa deoarece s-a întâmplat o tragedie. Mașina era mutată, nu mai era acolo unde am lăsat-o eu”, susține Răzvan Rentea.

  Ce spune sora lui Răzvan?
  Tot în cursul zilei de ieri a fost audiată și sora inculpatului, Cristina Bota, care locuiește în București. Aceasta s-a constituit parte civilă în acest dosar și cere daune morale în valoare de 300.000 de lei. Femeia spune că nu a avut o relație foarte apropiată cu fratele său (fapt susținut și de Răzvan Rentea), având în vedere că în urmă cu câțiva ani ea a plecat la facultate în Timișoara, apoi s-a căsătorit și s-a mutat în București. Se felicitau de zilele lor de naștere. De asemenea, aceasta venea foarte rar la părinți, îndeosebi de sărbători.

  Prima impresie pe care i-a lăsat-o Răzvan în seara întâlnirii de după crimă a fost a unui om agitat „care gesticula cu telefonul. Nu plângea. Era ca o stană de piatră. Nu reușea să stea cu noi la masă mai mult de 10 minute”, spune Cristina Bota. „Nu l-am suspectat nicio clipă. Chiar ne gândeam la tot felul de scenarii cu privire la ce s-a putut întâmpla. Dar niciodată nu mi-a spus că el ar fi dus-o acasă pe mama. Eu am aflat asta doar după ce a fost reținut. Și multe alte lucruri care m-au șocat”, a povestit femeia.

  Încă 60 de zile în arest
  Întrebat la sfârșitul ședinței dacă mai are ceva de adăugat, acesta a subliniat faptul că i s-a încălcat dreptul de prezumție la nevinovăție și că este ținut în arest nevinovat. Tot ce se spune în actul de sesizare sunt, potrivit inculpatului, neadevăruri, adevărate can-can-uri. „Eu sunt ținut în arest de 6 luni de zile. Sunt nevinovat. Mi s-a încălcat dreptul de prezumție la nevinovăție. M-am îmbolnăvit. Asta e justiția noastră?”, spune Răzvan Rentea.

  Procurorul a cerut instanței prelungirea arestului preventiv cu încă 60 de zile. Avocata lui Rentea însă cere instanței preschimbarea acestuia în arest la domiciliu. Asupra acestui aspect instanța se va pronunța în data de 16 mai, ziua în care a fost fixat următorul termen în acest dosar.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img