More


  “Adio” cu emoții în glas la Liceul Ortodox

  =

  Clasele a XII-a de la Liceul Teologic Ortodox Nicolae Steinhardt din Satu Mare au avut festivitatea de absolvire ieri, într-un cadrul special, la Catedrala Ortodoxă “Adormirea Maicii Domnului” din centrul municipiului Satu Mare. Cele două clase au spus în mod oficial “adio” perioadei liceului – un timp în care și-au format în mare măsură personalitățile și așteptările de la viitor.

  Întrebați fiind ce planuri au cu viețile lor, elevii au povestit despre cariere diverse, ceea ce înseamnă că de la liceul Steinhardt nu e obligatoriu să devii preot sau profesor de religie exclusiv – așa cum unii poate ar crede.

  “Este un moment foarte important pentru noi, atât pentru colegi cât și pentru profesori, pentru că au fost ani cu totul magici. Nici nu-mi dau seama când au trecut… și școala nostră este cu adevărat specială, îmi va fi foarte dor și sper să ne revedem curând. Voi urma facultatea de psihologie deoarece doresc să devin psiholog și să lucrez cu copii cu dizabilități ” ne-a spus eleva Ioana Roman din clasa a XII-a A.

  “Mă simt foarte emoționată , fac parte din această școală de 12 ani …și pentru mine este un moment foarte important. În toți acești ani am legat prietenii și sper să dureze pe viață. Urmează examenul atât de important pentru noi, consider că toți avem emoții oricât de bine suntem pregătiți și le mulțumim domnilor profesori pentru pregătirea pe care ne-au oferit-o până acum și pe care ne-o vor oferii de acum înainte până la bacalaureat. În continuare voi merge înspre geografie sau protecția mediului ” ne-a povestit Urda Ioana Claudia Elevă a clasei a XII-a B.

  Îmbrăcați festiv, elevii au intrat în biserică intonând versurile renumitului și tradiționalului cântec Gaudeamus. S-au așezat pe două coloane alături de cadrele didactice care le-au călăuzit frumoasa călătorie din anii de liceu și au participat la slujbă. Atmosfera a fost una sacră, dar și de melancolie.Festivitatea s-a încheiat cu o fotografie de grup după care părinţii, rudele şi prietenii i-au felicitat pe absolvenţi.

  Raluca Jofi  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img