More


  „Antreprenoriatul – ȘANSA TA!”

  =

   

  Comunicat de presa

  Mai 2018

   

   

  Proiectul „Antreprenoriatul – Șansa ta”, cofinanțat de Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, s-a lansat la Cluj-Napoca în data de 16 aprilie 2018, având ca beneficiar Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Florești. Perioada de implementare este 04.01.2018-04.01.2021, iar valoarea totală a contractului de finanțare este de 17.043.948,90 lei.

  Proiectul are ca scop promovarea culturii antreprenoriale prin furnizarea de cursuri de formare antreprenorială destinate unui grup țintă de 300 de persoane din Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Bihor.

  Alte obiective pe care proiectul are în plan să le atingă sunt: acordarea de informații pentru întocmirea unui plan de afaceri și demararea unei afaceri (nonagricole); acordarea de asistență financiară nerambursabilă în valoare de 40.000 euro pentru minim 65 de afaceri nou create; precum și consiliere, consultanță, mentorat înainte și după deschiderea afacerii, în vederea creșterii șanselor punerii în practică a ideilor antreprenoriale.

  Proiectul este destinat persoanelor șomere, persoanelor inactive, persoanelor angajate și altor persoane fizice cu reședința sau domiciliul în regiunea în care se implementează proiectul – Regiunea Nord-Vest a României.

  Pentru înscrieri fiecare persoană trebuie să depună un dosar de înscriere ce va cuprinde o serie de documente (o cerere, copii după documentele personale și după declarații), iar pe baza documentelor depuse, persoanele vor fi selectate și înscrise în grupul țintă pe baza principiului „primul venit, primul servit”.

  Evaluarea planurilor de afaceri se va face în mai multe etape, iar ajutorul financiar nerambursabil în valoare de maximum 40.000 euro se va acorda în două tranșe.

  Banii vor putea fi folosiți pentru dezvoltarea propriei afaceri, având în vedere două aspecte importante: la cel puțin șase luni de la semnarea contractului de ajutor de minimis se vor crea minimum două locuri de muncă, iar după înființare, întreprinderile nou create trebuie să își continue activitatea minimum 18 luni.

  Vă așteptăm la conferința de lansare a proiectului ce va avea loc vineri 11 mai 2018, începand cu ora 17.00, la Hotel Poesis – Strada Mircea cel Bătrân, nr. 9-11, Satu-Mare.

  Contact:

  ALINA CHIOREANU

  manager proiect

  Tel: +40 740 027 492

  E-mail: uatfloresti@yahoo.com  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img