More


  Aproape 230 de mii de hectare cultivate în județ, subvenționate prin APIA

  =

  În cadrul Campaniei de depunere cereri unice de plată pentru anul 2018, la Centrul judeţean APIA Satu Mare, au fost depuse un număr de 18.560 cereri, aferente unei suprafaţe de 228.269 hectare, a arătat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, directorul APIA Satu Mare, Virgil Dragoș.

  Pentru suprafeţele mai mari de 50 hectare de teren agricol s-au depus un număr de 609 cereri totalizând o suprafaţă de cca. 130.000 ha. ”Se constată, de la an la an, o uşoară regresie a numărului de cereri invers proporţional cu suprafaţa declarată”, a mai arătat directorul APIA Satu Mare.

  Tot cu aceeași ocazie, Virgil Dragoș a mai precizat că în perioada 16.05.2018-31.05.2018 solicitanţii de subvenţii se pot adresa Centrului Judeţean/Local, de care aparţin, pentru eventualele modificări în cadrul Cererii unice de plată pentru anul 2018.

  Directorul APIA nu a uitat să mulțumească autorităţilor locale, instituţiilor implicate şi nu în ultimul rând angajaţilor, pentru sprijinul şi interesul acordat pe perioada campaniei.

  Sprijinul financiar este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img