More


  Consiliul Județean a alocat noi fonduri pentru drumurile județene

  - Advertisement -

  Consilierii județeni sătmăreni s-au reunit în data de 29.05.2018 într-o nouă ședință ordinară, prezidată de președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba. Cu această ocazie, aleșii județeni au aprobat alocarea unei sume suplimentare în cuantum de 3,7 milioane de lei, bani care vor asigura finanțarea lucrărilor de întreținere a drumurilor județene, respectiv lucrări de plombări cu mixtură asfaltică, cosirea vegetației de pe acostamentele drumurilor, tăieri de acostamente, decolmatarea șanțurilor, tratarea burdușirilor, montarea de indicatoare rutiere, marcaje rutiere etc.

  De asemenea, la solicitarea Consiliului local al comunei Socond, a fost aprobată darea în administrare a unui tronson de 1,7 km din drumul județean DJ 193F Socond-Soconzel, porțiune situată în intravilanul comunei, în vederea realizării unor lucrări de modernizare.

  Tot consilierii au aprobat atribuirea licenţelor de traseu pentru serviciul de transport public judeţean de persoane prin curse regulate speciale pentru traseul Satu Mare – Medieșu Aurit (SC ALU MENZIKEN SRL) și retur, pentru transportul muncitorilor, traseul Satu Mare – Continental (Contitech) Carei și traseul Parc Industrial Sud (SC Tauril SRL) – Viile Satu Mare și retur.

  A trecut de votul consilierilor și proiectul de hotărâre privind aprobarea cotizației județului Satu Mare, în calitate de membru cu drepturi depline în Adunarea Regiunilor Europene, pentru anul 2016 – în cuantum de 3675 de euro, respectiv pentru anul 2018 – în cuantum de 3977 de euro. Adunarea Regiunilor Europene (ARE) este o rețea independentă a regiunilor europene și cea mai mare organizație de cooperare interregională din Europa largită, reunind 150 de regiuni din 30 de țări. ARE este purtătorul de cuvânt la nivel politic al regiunilor și partenerul cheie al instituțiilor europene și internaționale cu privire la problemele esențiale de competență regională.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img