More


  Curs festiv la Universitatea ”Vasile Goldiș” Satu Mare

  =

  hdr

  Sub semnul Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 și a împlinirii a 20 de ani de existență a Filialei GOLDIȘ Satu Mare, la Filarmonica de stat DINU LIPATTI a avut loc vineri, 18 mai, cursul festiv dedicat absolvenților Universității de Vest VASILE GOLDIȘ Arad – Filiala Satu Mare. Cursul festiv a fost dedicat absolvenților, care au urmat cursurile Facultății de Științe Economice, Informatică și Inginerie, cu specializările: Marketing, Contabilitate și Informatică de gestiune, precum și absolvenților Facultății de Științe Socio-Umane, Educație Fizică și Sport, cu specializările: Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar; Relații Internaționale și Studii Europene.

  La cursul festiv, alături de studenți, părinți, rudenii, prieteni și alți invitați, au participat cadre didactice ale Filialei GOLDIȘ Satu Mare: conf. univ. dr. VASILE LAZĂR – directorul Filialei GOLDIȘ Satu Mare, prof. univ. dr. CLAUDIU PORUMBĂCEAN, conf. univ. dr. OLIMPIA NEAGU, conf. univ. dr. MIRCEA TEODORU, lect. univ. dr. SIMONA MACARIE și absolventa BETTINA NAGY – reprezentanta studenților. După intonarea imnului Universității VASILE GOLDIȘ și a imnului studenților “Gaudeamus”, conf. univ. dr. Mircea Teodoru a adresat cuvinte de felicitare absolvenților și a menționat faptul că acest curs festiv se desfășoară în anul Centenarului Marii Uniri și a împlinirii a 20 de ani de existență a Filialei GOLDIȘ Satu Mare.

  Printre altele, domnia sa a spus:” Lipsa educației ne poate desfigura viitorul. Fericiți sunt cei care citesc și se lasă educați”. A urmat un moment important, plin de emoții, în care conf.univ.dr. VASILE LAZĂR – directorul Filialei GOLDIȘ Satu Mare, a dat citire mesajului adresat absolvenților de către rectorul Universității de Vest VASILE GOLDIȘ Arad, prof. univ. dr. CORALIA ADINA COTORACI, care a precizat printre altele: ”Îmi exprim speranța că o parte dintre dumneavoastră veți rămâne să practicați în țară, chiar dacă sunt destule tentații de a pleca în străinătate și veți face astfel încât diploma pe care o obțineți să poată fi socotită un DIAMANT, care își va păstra valoarea în anii care vor urma”. De asemenea, a fost transmis absolvenților și mesajul prof.univ.dr. AUREL ARDELEAN – rectorul fondator al Universității GOLDIȘ, care a fost și este mereu alături de absolvenții, studenții și corpul profesoral al Filialei GOLDIȘ Satu Mare.

  dav

  Conf. univ. dr. VASILE LAZĂR i-a felicitat pe absolvenți, dar a adresat și mulțumiri părinților, care au fost alături de ei pe tot parcursul anilor de studiu, și a mai spus:”Nu vă va fi ușor, dar sunteți pregătiți moral și profesional să faceți față oricăror provocări ale vieții”. Directorul Filialei GOLIDȘ a menționat la un moment dat și cuvintele înțelepte ale Sf.Augustin:”Bucuriile să le scrieți pe stânci, iar tristețile pe nisip”.

  Cursul festiv a fost susținut de prof. univ. dr. CLAUDIU PORUMBĂCEAN și s-a intitulat:” Satu Mare – Evoluția economică, culturală, socială și politică după Marea Unire de la 1 Decembrie 1918”. Cursul festiv a fost ilustrat cu fotografii de epocă, prin intermediul cărora absolvenții și toți cei prezenți au avut ocazia să vadă oficialitățile locale și alte personalități sătmărene, care s-au aflat la conducerea municipiului și județului Satu Mare, după momentul Marii Uniri, dar și fotografiile unor clădiri istorice de altădată ale municipiului Satu Mare, care au dăinuit până în zilele noastre.

  Cursul festiv s-a încheiat cu înmânarea diplomelor de absolvire, fotografierea absolvenților cu profesorii, predarea cheii studenților și aruncarea pe verticală a “ciucurilor”, conform tradiției absolvenților, spre bucuria și amuzamentul celor prezenți la acest eveniment de neuitat din viața absolvenților Filialei GOLDIȘ Satu Mare. Tuturor absolvenților le dorim mult succes în viață, cu multe împliniri profesionale și familiale.

  Dumitru Ţimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img