More


  De prin presă adunate… şi vouă date!

  - Advertisement -
  • Ţările cu cele mai dure legi privind drogurile. Legile americane privind drogurile sunt adesea considerate foarte dure, dar mult mai severe pot fi în alte ţări, mai ales în America Centrală, America de Sud şi Asia de Sud-Est. Iată:
   Malaezia: Persoanele care vând droguri pot fi pedepsite cu moartea, cei care sunt prinşi cu droguri asupra lor pot fi amendaţi, închişi sau dacă sunt străini, pot fi deportaţi (dar nu în toate cazurile).
   China: Cei descoperiţi cu droguri asupra lor pot fi băgaţi într-un program de reabilitare de câţiva ani într-o instituţie condusă de Guvern. Dar pentru trafic de droguri, în general se aplică pedeapsa cu moartea.
   Vietnam: Infracţiunile de acest tip sunt pedepsite foarte dur: cineva descoperit având asupra sa mai mult de 600 grame de heroină este automat executat. Pentru cei cu cantităţi mai mici nu este neobişnuit să fie trimişi în tabere de muncă forţată, unde sunt torturaţi.
   Japonia: Ecstasy, heroina dar şi medicamente anti-alergice şi descongestionatele sunt considerate ilegale, iar cel aflat în posesia lor poate fi condamnat la ani grei de închisoare. Deseori, în faţa barurilor poliţiştii opresc turişti străini şi le cer să facă teste de urină.
   Thailanda: Traficanţii riscă să fie condamnaţi la moarte, iar utilizatorii sunt trimişi în clinici de reabilitare.
   Iran: Utilizarea opiumului este o problemă serioasă deoarece este produs în Afganistanul vecin. Care este prins cu droguri riscă amendă serioasă şi poate ajunge la pedeapsă cu moartea. În fiecare an zeci de traficanţi sunt executaţi în Iran, iar 60-70% dintre deţinuţi au fost condamnaţi pentru posesie, cei prinşi că fumează canabis primesc 70 de lovituri de bici.
   Dubai: Multe eliberate cu prescripţie medicală, legale în alte părţi ale lumii, aici pot avea probleme, inclusiv închisoare. Orice persoană care pică un test anti-doping riscă închisoarea, chiar dacă nu este în posesia vreunui stupefiant. În Arabia Saudită aproape fară excepţie vânzarea de droguri se pedepseşte cu moartea în general prin decapitare publică, cadavrul fiind apoi expus ca avertisment pentru alţii. Utilizarea alcoolului este ilegală iar posesia sau folosirea acestuia sau a drogurilor poate fi pedepsită prin amenzi, bătăi publice, închisoare sau moarte.
   Singapore : Cineva descoperit cu cantităţi mici de droguri este considerat ca vânzător şi este închis pe termen lung sau condamnat la moarte.
   Cambodgia: Posesia de droguri este pedepsită cu ani grei de închisoare sau chiar pe viaţă. Aici nu se impune pedeapsa cu moartea.
   Indonezia: Legile anti-droguri sunt foarte dure. Cei cu marijuana sau alte droguri riscă până la 20 de ani închisoare, iar vânzarea de droguri se pedepseşte cu moartea. Pe aeroportul din Jakarta există avertismente pentru străini care vizitează ţara şi care pot fi arestaţi dacă pică testul anti-doping. O lege din 2009 îi obligă pe părinţi să raporteze dacă copilul lor consumă droguri, în caz contrar întreaga familie fiind pedepsită.
   Coreea de Nord: Rar străinii vizitează cea mai izolată ţară din lume iar cei prinşi cu droguri riscă să ajungă în tabere de muncă fără a putea comunica cu cineva. Fumatul de marijuana în public se poate pedepsi cu execuţie.
   Filipine: În ţara insulară, traficanţii de droguri sunt condamnaţi la moarte chiar şi cei care au asupra lor câteva grame de droguri.
   Turcia: Pentru posesia de droguri este amendat sau închis ani mulţi. Pentru cei care vând sancţiunile sunt mult mai dure.
   Costa Rica: Pedepsele privind ani grei de închisoare.
   Columbia: Zeci de străini sunt arestaţi zilnic pe aeroporturile din Columbia pentru trafic sau posesie de droguri, iar pedepsele sunt ani de temniţă grea într-o închisoare suprapopulată.
  • Efectele benefice ale ciocolatei: de la memorie la starea de spirit!
   Puţini sunt cei care rezistă în faţa unei ciocolate bune, nu-i aşa? Copii , adulţi şi vârstnici, cu toţii cedăm la dulciurile cu cacao mai ales ciocolata. După studiul realizat recent în Belgia s-au analizat efectele pe care le au asupra organismului substanţele conţinute în cacao. Multe reuşesc să îmbunătăţească memoria, să reducă presiunea arterială şi riscul producerii unui accident cardiovascular. Efecte similare au şi alte alimente (strugurii, arahidele sau fructele de pădure). În cacao există substanţe care ne menţin activi şi într-o stare de eficienţă, deci ciocolata este indicată când trebuie să depunem efort intelectual. Ciocolata conţine şi substanţe asemănătoare dopaminei care este un neurotransmiţător ce are efect antidepresiv. Efectele pozitive ale ciocolatei depind de cantitatea de cacao conţinută, cea de peste 70% fiind mai sănătoasă, deci ciocolata amăruie este de preferat celei cu lapte.
  • Eveniment în aer liber dedicat Primăverii Unirii!
   FRC, ARC şi CRM organizează în Parcul istoric în 12 mai (13 mai, în caz de ploaie), de la orele 10, mai multe evenimente comunitare reunite sub denumirea ‘’Primăvara Unirii’’. Apreciem interesul Fundaţiei Române din Canada şi Comunitatea Română din Monteregie pentru acest eveniment atât de complex. Are loc turneul de fotbal “7 contra 7”- Cupa FRC, ediţia a III-a, spectacolul de folclor şi divertisment cu: Veronica Mieilă şi Emil Cotrigăşeanu, cu formaţia “Arimii” şi Ansamblul “Datina”. Are loc şi concursul de pescuit “Crapul mincinos”.
  • România: Sancţiuni pentru cei care lucrează în străinătate şi nu declară domiciliul fiscal în afara ţării. Românii plecaţi la munca în străinătate, inclusiv cei veniţi temporar în Canada, au obligaţia, instituită în 2012, să declare domiciliul fiscal în afara ţării pentru a nu fi dublu impozitaţi. Nedeclararea lui se sancţionează chiar în cazul celor care se stabilesc în străinătate după 1 ianuarie 2018 iar amenda este de 50 la 100 lei. Completarea şi depunerea chestionarului se face cu 30 de zile înaintea plecării, la sediul ANAF din localitatea de domiciliu pentru cei care părăsesc ţara pentru o perioadă mai mare de 183 de zile (6 luni).

  Teodor Curpaş  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img