More


  FOTO. Directorii de instituții, urechiați de prefect. Care a fost motivul

  - Advertisement -

  Directorii de instituții au fost urechiați, în cadrul ședinței de astăzi a Colegiului Prefectural, chiar de prefectul județului Satu Mare, Darius Filip. Imediat după intonarea Imnului de Stat al României, prefectul Darius Filip. Acesta le-a reproșat directorilor că lipsesc cu desăvârșire de la manifestările organizate cu diverse ocazii, cu atât mai mult cu cât ne aflăm chiar în anul Centenarului Marii Uniri. Prefectul le-a cerut acstori directori să facă act de prezență al aceste manifestări.

  S-a trecut apoi la dezbaterea punctelor de pe ordinea de zi a ședinței.  Conform ordinii de zi propuse, şedinţa a început cu o informare privind activitatea și acțiunile desfășurate de către Direcția Silvică Satu Mare. În anul 2017 Direcţia Silvică Satu Mare a avut un program la regenerarea pădurilor de 57 ha şi s-au realizat 65,64 ha, reprezentând 115%. Materialul săditor necesar regenerării pădurilor este produs aproape în totalitate în pepinierele cantonale existente în cadrul fiecărui ocol silvic.

  Prefectul Darius Filip a solicitat domnului director executiv al Direcţiei Silvice Satu Mare, Marcel Forţiu să identifice o parcelă pe care să planteze împreună cu membrii Colegiului Prefectural 100 de stejari în cinstea Centenarului Marii Uniri.

  În continuare s-au prezentat rezultatele Comisiei mixte de control în piețe și la operatorii economici de pe raza județului. Comisia mixtă a fost constituită din reprezentanți ai Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Satu Mare, Direcției de Sănătate Publică Satu Mare și reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare și au fost efectuate controale în baza legislației specifice, la operatorii economici și persoane fizice autorizate de pe raza județului Satu Mare. Controalele desfășurate au fost axate din punct de vedere sanitar-veterinar, în inspecții la spațiile de producție, depozitare, comercializare și transport.

  Protecția Consumatorilor a dispus verificări privind comercializarea produselor alimentare specifice sărbătorilor pascale (carne preambalată , ouă, cozonac, pască, fursecuri, vopsea de ouă, ciocolată și produse din cacao, tablete și figurine de ciocolată, vin).

  Controlul Direcţiei de Sănătate Publică a constat în verificări la spațiile de producție și comercializare dar și la unitățile de alimentație publică.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img