More


  FOTO. GREVĂ la spital. Ce nemulțumiri au cadrele medicale

  =

  Cadrele medicale de la Spitalul Județean Satu Mare au oprit astăzi lucru și au ieșit în curtea spitalului pentru a-și exprima nemulțumirile. De data aceasta vorbim doar despre o grevă de avertisment de două ore care se va termina la ora 11.00. Dar se strâng semnături pentru greva generală.

  Greva din această dimineață se desfășoară între orele 9.00 și 11.00 și nu este altceva decât încă un pas spre declanșarea grevei generale pentru care Federația ”Sanitas” a adunat deja semnături în vederea declanșării acesteia.

  “Această grevă de avertisment a fost organizată datorită nemulțumirii existente în rândurile angajaților spitalelor din județul nostru, dar și din întreaga țară. Doar o parte dintre angajați au beneficiat de o majorare salarială, în timp ce ceilalți nu au primit nimic, deși s-a promis o creștere de 25% pentru acest an. O altă nemulțumire este legată de faptul că se limitează sporurile la 30% din bugetul ordonatorului principal de credite. Mai avem o problemă la nivel național cu suspendarea contractului de muncă. Se asigură urgențele, așa cum prevede legea. Au ieșit toate categoriile profesionale, medicii, infirmierele, asistentele, biologii, personalul TESA. Urmează greva generală, dar sperăm să nu se ajungă la așa ceva, avem susținerea sindicatelor,” a declarat președintele Sindicatului ”Sanitas” Satu Mare, Aurelia Pop.

  Federaţia Sanitas a anunţat că, luni, va avea loc o grevă de avertisment, urmând ca pe 11 mai angajaţii din sănătate să declanşeze greva generală. Sindicaliştii susţin că sunt scăderi salariale în domeniu cuprinse între 500 şi 1.100 de lei. Practic, angajații din spitale își doresc revenirea la vechiul sistem pentru acordarea sporurilor.

  Sindicaliștii spun că își doresc soluții reale și aplicabile pentru criza din sistemul sanitar.

  “Membrii Consiliului Național au reiterat faptul că organizația noastră rămâne deschisă la dialog, în condițiile în care partea guvernamentală oferă – chiar și în al doisprezecelea ceas – soluții consistente și real aplicabile pentru rezolvarea problemelor generate în Sănătate și Asistență socială prin aplicarea noii legi a salarizării,” se arată într-un comunicat al Federației Sanitas.

  Sursa foto: PresaSM.ro  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img