More


  Gropile ilegale de gunoi, curățate de asistații social

  =

  Cel puțin 12 gropi de gunoi ilegale au fost depistate de polițiștii locali sătmăreni pe raza municipiului Satu Mare. Acestea au fost curățate de către beneficiarii ajutorului social, fiind adunate, astfel, peste 21 de metri cubi de resturi menajere. Totodată, polițiștii locali sătmăreni se luptă să țină sub control numărul persoanelor care apelează la mila publicului.

  Asistații social, scoși la muncă
  În cursul lunii aprilie, în conformitate cu prevederile Legii privind venitul minim garantat şi în baza Protocolului de colaborare încheiat cu Serviciului Public de Asistenţă Socială, polițiștii locali sătmăreni au desfășurat, pe raza municipiului Satu Mare, 12 acţiuni cu beneficiarii de ajutor social, sub îndrumarea cadrelor de specialitate ale respectivului serviciu, prin care s-au executat activităţi în folosul comunităţii ce constau în curăţarea locurilor unde au fost amplasate ilegal diferite afişe, curăţarea zonelor unde au fost depistate depozitări ilegale de deşeuri, activități de curățenie. Cu această ocazie, s-au strâns 21 metri cubi de resturi menajere. La aceste activităţi au participat în medie cinci persoane beneficiare de ajutor social. Locaţiile unde s-a lucrat au fost: ,,Grădiniţa Prichindelul”, str. Jiului, Grădina Romei, str. Oituz, Cimitirul Eroilor și altele.

  90 de milogi prinși pe străzi
  Tot în cursul lunii aprilie polițiștii locali au desfăşurat acţiuni de depistare a persoanelor care apelează la mila publică pe raza municipiului Satu Mare şi de combatere a acestui fenomen, fiind depistate 83 persoane şi sanctionate 37. Totodată, a fost organizată o acţiune pentru depistarea persoanelor care apelează la mila publicului provenite din alte judeţe, fiind depistate șapte persoane adulte din jud. Sălaj care erau însoţite de 17 minori. Acestea au fost transportate în municipiul Zalău şi predate la Direcţia Generală de Asistenţă Socială.

  Alte infracțiuni
  Demn de remarcat este și faptul că, tot în cursul lunii aprilie, au fost constatate patru infracţiuni din care două de către patrula mixtă (furt din locuinţă, violare de domiciliu, consum de etnobotanice), persoanele suspecte fiind predate pentru continuarea cercetărilor. În conformitate cu prevederile Legii privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale, au fost identificate nouă vehicule, fiind aplicate somaţii, 12 au fost ridicate de către proprietari, iar 30 sunt în lucru. Totodată, a fost organizată o acţiune în colaborare cu lucrători de la Transurban pentru depistarea persoanelor care circulă fără bilete, fiind depistate şi sancţionate contravenţional 11 persoane. Au fost executate și 65 mandate de aducere emise de instanţele de judecată sau de Parchet, pe numele persoanelor care domiciliază în raza de competenţă a Poliţiei Locale.

  Amenzi de peste 185 mii lei
  În luna aprilie 2018 s-au aplicat 792 de sancţiuni contravenţionale din care 206 au fost cu avertisment şi 586 cu amendă în valoare totală de 185.575 lei. Astfel, la HCL 33/2011 – privind stabilirea unor contravenţii în domeniul edilitar – gospodăresc, ordinii, curăţeniei şi igienei publice în municipiul Satu Mare, au fost aplicate 186 sancţiuni contravenţionale din care 66 cu avertisment şi 120 cu amendă în valoare totală de 24.825 lei.

  De asemenea, la Legea pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, s-au aplicat 243 de sancţiuni contravenţionale din care 6 cu avertisment şi 237 cu amendă în valoare totală de 92.940 lei. Totodată, la H.G.1391/2006 privind circulaţia pe drumurile publice s-au aplicat 279 sancţiuni contravenţionale din care 91 cu avertisment şi 188 cu amendă în valoare totală de 58.870 lei.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img