More


  LA MULTI ANI, DOAMNELOR! Ziua soțiilor de militari

  - Advertisement -

  Căutând câteva informaţii pe Google, am descoperit că astăzi este serbată Ziua internaţională a soţiilor de militari!

  Inevitabil, gândul m-a dus la ce înseamnă să fii soţie de militar, iar subiectivismul m-a făcut să mă gândesc la ce înseamnă să fii soţie de pompier militar.

  Pompierii militari sunt oamenii care îşi asumă riscuri enorme pentru a salva vieţi, iar pentru asta, nu de puţine ori, au plătit prin sacrificiul suprem. Ei au jurat în faţa lui Dumnezeu să-şi apere ţara chiar cu preţul vieţii…şi mai au un jurământ numai de ei ştiut…să facă tot ce le stă în putinţă pentru a salva vieţi şi bunuri!

  Dar nu ştiu câţi dintre noi ne-am gândit la trăirile pe care le are o soţie de pompier militar…

  Să ştii că în orice moment, fie că este la serviciu, fie că este liber, soţul tău poate pleca în misiuni foarte riscante, unde îşi poate pune viaţa în pericol pentru a-i salva pe cei încercaţi de viaţă, să ştii că au existat cazuri, şi nu puţine, când colegi de armă de-ai soţului tău şi-au pierdut viaţa pentru a-şi ajuta semenii, este inevitabil să nu ai nişte trăiri interioare greu de explicat în cuvinte…

  În timp, poate, aceste trăiri devin obişnuinţă şi nu te mai afectează atât de mult, dar cert este că nu-i uşor să trăieşti cu astfel de gânduri.

  Este mai puţin important că cineva s-a gândit să le ofere o zi internaţională acestor doamne! Ele merită aprecieri zilnic, pentru că nenorocirile pe care le văd pompierii militari pot fi închise undeva în sufletul lor, doar prin dragostea pe care o găsesc lângă femeile de lângă ei!

  Sursa: IGSU  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img