More


  Pericole mortale pe roți

  =

  Controalele efectuate în trafic de specialiștii Registrului Auto Român (RAR) Satu Mare scot în evidență faptul că pe șoselele județului circulă adevărate pericole mortale pe roți. În aceste condiții, nici nu mai este de mirare numărul mare de accidente mortale și cu răniri grave înregistrate în județ. Pentru a preîntâmpina aceste tragedii, numărul controalelor echipelor mixte RAR – Poliția Rutieră a crescut în județ.

  Jumătate dintre mașinile controlate, cu probleme
  Potrivit inspectorilor din cadrul RAR Satu Mare, aproape jumătate dintre mașinile controlate în trafic sunt cu probleme de natură tehnică. Inspectorii RAR au constatat proasta funcționare a instalației electrice de iluminare și semnalizare, defecțiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcție sau în articulațiile punților față și spate.

  Mai mult decât atât, doar de la începutul acestui an și până în prezent au fost depistate în trafic aproape 50 de autovehicule care sunt un pericol iminent de accident, în special din cauza defecțiunilor majore sau periculoase la sistemul de frânare și la direcție.

  În aceste situații, una dintre măsurile luate de Poliţia Rutieră constă în reţinerea certificatului de înmatriculare. Acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele Registrului Auto Român.

  Mai bine ca la alții
  Cu toate acestea parcul auto din județul Satu Mare, chiar dacă este destul de îmbătrânit, este mai bun, cel puțin din punct de vedere tehnic, decât în alte județe. Cel puțin în ultimii ani, se constată că parcul auto din județ nu a îmbătrânit, ba chiar a întinerit, fiind scoase din uz foarte multe mașini mai vechi de 15 ani. Cu toate acestea, pe șoselele județului circulă foarte multe mașini cu o vechime de circa 10 ani.
  ”Se poate spune că parcul auto din judeţ nu este catastrofal şi, oricum , este mult mai bun, din punct de vedere tehnic, decât parcul auto din alte judeţe. Din acest punct de vedere, stăm mai bine decât Bihorul şi Sălajul. De Maramureş nici nu are rost să mai vorbim. De pe drumurile din judeţ au cam dispărut Daciile vechi, iar maşinile second-hand sunt ceva mai noi”, ne-a spus un inginer ITP, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

  Potrivit acestuia, majoritatea maşinilor second-hand care circulă pe drumurile din judeţ sunt fabricate după anul 2005, puţine fiind cele care au mai mult de 15 ani vechime. Inginerul de mecanică-auto a mai precizat că starea parcului auto din Satu Mare ar fi şi mai bună dacă toţi colegii săi şi-ar face treaba conştiincios.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img