More


  Sărbătoarea sfântă a Rusaliilor a fost cinstită în comuna Supur, satul Giorocuta

  - Advertisement -

  Consilierii locali Ioan Onuţan și Gheorghe Farcău au ținut să aibă alături de ei întreaga comunitate din sat. La eveniment au fost prezenți un număr mare de localnici, în frunte cu conducerea comunei: primarul Vasile Şteţ, viceprimarul Fekete Bertalan, secretarul comunei Edith Farcău, consilierii locali Liviu Matioc, Victoraş Vanţ , Florin Varga, Ioan Ghiman dar și invitații speciali, aici îi amintim pe cei trei consilieri județeni PSD Gheorghe Ciocan, Oliviu Buzgău, Nicolae Avorniciți, fiul comunei Supur, managerul GNV şi Nord Vest TV Mircea Govor, președintele ALDE Satu Mare Ovidiu Silaghi, vicepreședintele ALDE Daniel Băbuţ.


  Sărbătoarea de Rusalii este cinstită cu sfinţenie an de an de către locuitorii comunei Supur, care se adună în sat şi participă la slujba religioasă şi apoi se adună pentru a se bucura împreună de această frumoasă zi de sărbătoare.


  Aceştia s-au întâlnit la Căminul Cultural din Giorocuta, o construcţie dotată la standarde europene care deserveşte activităţilor culturale ale locuitorilor satului.


  Din câte ne-a declarat primarul Şteţ, investiţia a fost efectuată din fonduri proprii şi s-a ridicat la aproximativ 600 mii de lei. “ Este o investiţie importantă pentru oamenii acestor locuri, dar şi pentru copiii lor. Şi-au dorit de mult să aibă un asemenea stabiliment şi iată că acuma am reuşit să-l punem la dispoziţia lor. În cât mai scurt timp dorim să dăm în folosinţă şi parcarea, însă proiectele cele mai importante pentru această comunitate, şi care au fost demarcate deja, sunt: drumul comunal care leagă drumul naţional şi alimentarea cu apă a localităţii” ne-a declarat edilul.


  O sală impunătoare, scenă ca la teatru, anexe, bucătărie, spaţii frigorifice, grupuri sociale, încălzire centrală, termopane, gresie-faianţă, toate fac parte, acum, din inventarul noului aşezământ de cultură.
  Un moment special a fost programul artistic prezentat de către Ansamblul Muguraşii din Giorocuta. Am fost plăcut surprinşi să asistăm la un moment cultural emoţionant, cu cântece şi dansuri populare în interpretarea copiilor din partea locului, care, fără a greşi deloc, şi-au depăşit cu mult condiţia. De pregătirea lor s-au ocupat Anişoara Boitor (profesor de Limba Română), învăţătoarele Ana Peleskei şi Antonela Mustea, precum şi instructorul de dansuri Dan Argyelean.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img