More


  VIDEO/FOTO. EROU între EROI. Romeo Kulcsar, ”Cetățean de Onoare” aL comunei Santău

  =

  Eroul Romeo Kulcsar, cel care a salvat viața tinerei de 24 de ani, Anett, donându-i o parte din ficatul său, a fost declarat ”Cetățean de Onoare” al comunei Santău. Și asta după ce Consiliul Local Tășnad, orașul în care locuiește și unde s-a născut, l-a refuzat. Romeo și-a primit titlul astăzi, chiar de Ziua Eroilor.

  Refuzat de tășnădeni, acceptat de cei din Santău

  Chiar dacă toți sătmărenii îl consideră u adevărat erou, Consiliul Local Tășnad a refuzat să-i acorde distincția de ”Cetățean de Onoare” celui care, prin gestul său, a salvat o viață. Romeo Kulcsar și-a donat o mare parte din ficatul său salvând viața tinerei Anett Marcus, din Chereușa, comuna Santău.

  În semn de mulțumire, edilii comunei, în cadrul unei ședințe a Consiliului Local din data de 16 martie, i-au acordat distincția de Cetățean de Onoare al co,munei în unanimitate de voturi. Astăzi, în cadrul unei manifestări organizate la monumentul din centrul comunei Santău, primarul Marinel Rotar, și viceprimarul Sergiu Silaghi i-au înmânat lui Romeo, eroul județului, această distincție.

  Ceremonie dedicată eroilor

  Ceremonia a debutat cu intonarea Imnului de stat al României, după care au fost depuse coroane de flori la Monumentul Eorilor din comună din partea Primăriei și a Consiliului Local Santău, iar elevii din localitate au depus jerbe de flori.

  Preotul din localitate, Vasile Perșe, a oficiat un parastas pentru pomenirea eroilor patriei după care elevii școlii gimnaziale din Santău au pregătit un scurt ptogram artistic dedicat eroilor patriei.

  Cei care au luat cuvântul, și anume primarul Marinel Rotar, viceprimarul Sergiu Silaghi cât și preotul din localitate, Vasile Perșe, au vorbite despre eroii patriei, cei care și-au dat viața pe câmpurile de luptă pentru apărarea patriei, pentru întregirea neamului omenesc dar și pentru bunăstarea românilor de astăzi.

  Decernarea onoratului titlu

  În continuare, a urmat ceremonia prin care eroul Romeo Kulcsar a primit distincția de Cetățean de Onoare al comunei Santău. Acest titlu i-a fost conferit după ce tânărul de numai 23 de ani a salvat viața unei tinere din Chereușa, comuna Santău, donându-i acesteia 70% din ficatul său.

  Primind titlul de la primarul și viceprimarul comunei Santău, Romeo Kulcsar s-a declarat foarte impresionat de acest gest.

  ”Sunt puțin emoționat și vreau să multumesc, în primul rând, counei Santău pentru toată atenția pe care mi-a acordat-o și, nu în ultimul rând, conducerii, care a preciat în mod deosebit gestul meu. Ziua de astăzi ne aduce aminte de natura omului, care îl determinăpe om să ne ajutăm între noi. Eroii patriei au decedat pentru fericirea și patria noastră și pentru bunăstarea noastră. Vreau să le mulțumesc încă odată primarului Marinel Rotar, și viceprimarului Sergiu Silaghi pentru toată atenția pe care mi-au acordat-o pe tot parcursul operației de transplant. Vă mulțumesc!, a spus co ochii în lacrimi, eroul Romeo Kulcsar.

  Tot cu aceeași ocazie, au fost premiați și membri Ansamblului Focloric ”Vatra” din Santău care a reprezentat cu cinste județul Satu mare în cadrul unei compețiții naționale la care s-a clasat pe un opnorat loc doi.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img