More


  VIDEO/FOTO. Ziua de 9 Mai, sărbătorită solemn la Satu Mare

  - Advertisement -

  Triplă sărbătoare de 9 Mai, adică Ziua Independenței, Ziua Europei și Ziua Victoriei împotriva Fascismului în al Doilea Război Mondial a fost omagiată într-un cadrul solemn la Satu Mare.

  După cel desfășurat dimineață în Cimitirul Eroilor, astăzi, în jurul orei amiezii, a avut loc un ceremonial militar și pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român și la acre a participat un număr impresionant de persoane, de la simpli cetățeni, la autorități publice.

  După ce prefectul Darius Filip a trecut în revistă Garda de Onoare, a fost intonat Imnul de Stat al României și Imnul Europei. În continuare, preoții militari ai ridicat un Parastas de pomenire în memoria eroilor căzuți pe câmpurile de luptă pentru apărarea patriei.

  Manifestarea a continuat cu citirea, de către prefectul Darius Filip, a mesajului ministrului de Interne, Carmen Dan, după care bibliotecarul Viorel Câmpean și eleva olimpică Silvia Ruba au spus câteva cuvinte despre însemnătatea triplei sărbători de la 9 Mai.

  În continuarea ceremonialului militar, au fost depuse coroane de flori din partea Prefecturii, a Consiliului Județean, a Primăriei Satu Mare dar și a unităților subordonate MApN și MAI, precum și din partea PSD, PNL și UDMR.

  Ceremonialul militar a luat sfârșit cu defilarea Gărzii de Onoare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img