More


  Ziua Europei în viziunea copiilor la Cetatea din Ardud

  =

  Primăria și Consiliul Local Ardud, Casa de Cultură „Dr. Augustin Mircea” împreună cu Liceul Tehnologic Ardud și G.P.P. Ardud organizează mâine, 9 mai 2018, începând cu ora 11:00 la Cetatea din Ardud, manifestări dedicate Zilei Europei, a Independenţei României şi sfârşitului celui de-al Doilea Război Mondial.

  Ştiaţi că…în data de 9 mai sărbătorim un triplu eveniment?!

  Aşezată la răscrucea marilor furtuni ale istoriei, România a trecut prin diferite etape care au marcat într-un mod profund istoria ţării. În războiul ruso-turc, în anii 1877 prin conducerea lui Carol de Hohenzollern, România va reuşi pe data de 9 mai 1877 să proclame idependenţa de stat a României.

  Un al doilea eveniment în care va fi agrenată Transilvania şi implicit Ardudul va fi declararea la 1939 pe data de 1 septembrie a celul de-al Doilea Război Mondial prin ocuparea Poloniei de către armatele naziste.

  În cadrul celul de-al Doilea Război Mondial, Ardudul şi satele aparţinătoare şi-a plătit tributul în vieţi omeneşti şi urmele acestui război rămân până în prezent în conştiinţele noastre.
  Pe 9 mai 1945, Germania fascistă va semna actul de capitulare necondiţionată în faţa trupelor Aliate punând capat războiului în Europa.

  În urma celui de-al Doilea Război Mondial statele învingătoare a Europei au ajuns la concluzia că pentru a nu mai fi război în Europa, este necesară o Uniune Europeană cu un scop comun, atât politic cât şi economic. Şi astfel, din data de 9 mai 1950, se sărbătoreşte Ziua Europei, comemorând declaraţia istorică a lui Robert Schuman şi care este o sărbătoare a păcii şi unităţii în Europa.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img