More


  FOTO. Pesta Porcină Africană l-a adus la Satu Mare pe Ministrul Agrioculturii, Petre Daea. A vizitat și Vama Halmeu

  =

  Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, domnul Petre Daea a efectuat ieri, 01.06.2018, o vizită de lucru la Satu Mare, cu scopul de a lua la cunoştinţă problemele legate de gestionarea Pestei Porcine Africane cu care se confruntă judeţul nostru.


  Cu această ocazie, prefectul judeţului Darius Filip a convocat în şedinţă extraordinară, la ora 19:30, Comitetul Local de Combatere a Bolilor( CLCB).

  După ce i-a fost prezentată în detaliu situaţia actuală şi planul de măsuri adoptat la nivel judeţean, ministrul a asigurat membrii CLCB de tot sprijinul său precum şi transmiterea unei informări guvernului. Cu această ocazie, prefectul Darius Filip i-a înmânat o serie de propuneri de modificări legislative care vin în sprijinul activităţii fondurilor de vânătoare, atât cele de stat cât şi cele private, precum şi a Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

  Pe lângă această activitate ministrul împreună cu prefectul județului au mai efectuat și o vizită inopinantă în Vama Halmeu pentru a verifica la fața locului modul în care sunt respectate toate normele legale referitoare la tranzitul prin vamă al produselor alimentare.

  Reamintim că virusul pestei porcine africane a fost detectat în data de 29.05.2018, într-o probă prelevată de la un porc mistreț găsit mort pe un fond de vânătoare din pădurea Noroieni, județul Satu-Mare (la aproximativ 6 km de granița cu Ungaria și 10 km de granița cu Ucraina).  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img