More

    FOTOGALERIE. Traiul oșenilor de altădată. Așa s-a trăit în trecut în Țara Oașului

    ’’Traiul oşenilor de altă dată’’ este o activitatea outdoor din cadrul proiectului judeţean ”Satu Mare, Pentru Copii” şi s-a desfăşurat la Muzeul în aer liber al Ţării Oaşului. Această activitatea are menirea de a familiariza copiii, preşcolari, cu modul de viaţă, ocupaţiile şi tradiţiile de odinioară ale oşenilor.

    Organizarea activităţii evenimentului s-a desfăşurat pe ateliere de lucru. Au fost organizate 8 ateliere de lucru, care la rândul lor au conţinut şi subateliere : gospodăria oşanului, casa mirelui, casa olarului, casa miresei, la ciupercă, meşteşuguri oşeneşti, socăciţe din oaş, la vâltoare.

    Copiii s-au perindat de la un atelier la altul pentru a învăţa, meşteşugurile şi tradiţiile oşeneşti şi au vizitat obiectivele principale ale muzeului, casele de secol XVIII, moara şi pălincia.

    Activitatea a fost coordonată de Grădiniţele din oraş sun egida Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare, în parteneriat cu Muzeul Ţării Oaşului, Centrul Naţional de Informare Turistică Negreşti Oaş şi Primăria şi Consiliul Local Negreşti Oaş.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE