More


  „La ştrand în siguranţă”, campanie de prevenire a jandarmilor sătmăreni

  =

  Jandarmii sătmăreni au demarat, în perioadele 25 – 28 mai, respectiv 1 – 3 iunie, o serie de acţiuni de prevenire a faptelor antisociale din zonele balneare şi de agrement din judeţul Satu Mare. Aceste acţiuni au fost iniţiate la ştrandul din oraşul Tăşnad şi s-au încheiat la cele două ştranduri din municipiul Satu Mare.

  Cu această ocazie, jandarmii sătmăreni au distribuit pliante cu mesajul „La ştrand în siguranţă” şi au prezentat oamenilor câteva reguli minime de precauţie şi siguranţă a copiilor şi bunurilor personale.

  În vederea eliminării riscurilor de dispariţie a minorilor şi prevenirii pierderii unor bunuri, jandarmii i-au sfătuit pe cei aflaţi în apropierea zonelor de agrement să dea dovadă de o atenţie sporită, iar în caz de nevoie să solicite sprijinul patrulelor de ordine şi siguranţă publică sau să apeleze numărul de urgenţă 112.

  Prin intermediul acestor acţiuni, Jandarmeria Satu Mare urmăreşte creşterea gradului de informare şi responsabilizare a tuturor persoanelor aflate în zonele de recreere şi agrement pentru a evita neplăcerile cauzate de neatenţie sau de acele persoane care comit fapte antisociale profitând de vigilenţa scăzută a unor cetăţeni pe timpul sezonului estival.

  Astfel Jandarmeria Satu Mare recomandă:

  – supravegheaţi copiii atunci când se află la joacă sau în zone aglomerate;
  – explicaţi copilului că nu este bine să intre în vorbă cu persoane străine sau să urce în maşinile necunoscuţilor sub diverse pretexte;
  – asiguraţi – vă că micuţul dumneavoastră ştie numele părinţilor sau al însoţitorilor
  – fiţi prudenţi atunci când vi se solicită ajutorul de către persoane necunoscute
  – nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii sau când sunteţi la plajă , ori în bazin, bunuri de valoare;
  – parcaţi autoturismul în locuri special amenajate, iluminate corespunzător;  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img