Tineretul, în grafic pentru calificare

Nationala de tineret a Romaniei a obtinut, luni seara, a doua victorie consecutiva in preliminariile Campionatului European din 2021.

Tricolorii sub 21 ani au invins Irlanda de Nord, cu 3-1, intr-un meci disputat pe stadionul ”Anghel Iordanescu” din Voluntari.

Au marcat pentru echipa noastra Baluta, Mihaila si Ciobanu, toate reusitele venind in repriza secunda.

O prima parte in care Romania si-a gasit mai greu ritmul, dar in finalul careia am fost privati de un penalty clar ca lumina zilei.

Echilibrul numeric s-a rupt in minutul 37, cand portarul advers Hazard l-a tamponat violent pe Man in postura de ultim aparator in afara careului.

Cartonas rosu direct pentru jucatorul nord-irlandez si, cu un om in plus, a devenit o chestiune de timp pana cand Romania a deschis scorul.

S-a intamplat la trei minute dupa pauza, cand Baluta a reluat cu sansa o minge balbaita de apararea adversa.

Mihaila a facut 2-0 in minutul 59 cu un sut in forta din interiorul careului, faza excelent lasata sa curga de Oaida.

Ciobanu a inchis tabela cu o reluare pe jos la coltul lung in minutul 67 si tricolorii au asteptat apoi linistiti trecerea timpului pana la ultimul fluier al centralului din Slovenia.
Romania are sase puncte din trei meciuri si se pozitioneaza in cursa pentru calificarea la turneul final de peste doi ani.

Clasamentul in Grupa 8 de calificare

1. Danemarca 9 puncte (3 meciuri)
2. Finlanda 7 puncte (4 meciuri)
3. Romania 6 puncte (3 meciuri)
4. Ucraina 3 puncte (3 meciuri)
5. Irlanda de Nord 2 puncte (4 meciuri)
6. Malta 1 puncte (3 meciuri)
Danemarca, echipa care a invins Romania cu 2-1 in prima etapa, isi pastreaza parcursul perfect de pana acum dupa 1-0 pe terenul Finlandei.

Nationala nordica pare desprinsa in acest moment drept principala contracandidata a Romaniei in lupta pentru calificarea directa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Bucuriile preotului Arba Adrian şi ale noastre!

A scrie despre preotul paroh din localitatea Băbăşeşti, Adrian Arba este greu. De ce? Nu ştiu cu ce să încep sau despre ce anume...

Ciprian Hriţiu şi băieţii Păuleştiului, campioni de toamnă!

În paralel cu meciurile seniorilor în liga a 4 a avem și un campionat atractiv rezervat juniorilor. În primele două serii, Energia Negrești și Unirea...

Ioana Bran: “Guvernarea se câștigă prin vot, nu la „masa verde”

Deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran, a avut o reacţie punctuală după ce Guvernul Orban a primit votul de investitură în Parlamentul României....

Prima de relocare: AJOFM plăteşte cheltuielile cu noul domiciliu

Şomerii înregistrați la agențiile pentru ocuparea forței de muncă care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o altă localitate situată la o distanță mai...

Royal Dance Club Satu Mare, rezultate deosebite la Cupa Shall we dance de la Șomcuta Mare

Sportivii de la Royal Dance Club Satu Mare au participat în 2 noiembrie la Cupa Shall we dance, organizată la Șomcuta Mare. Dansatorii noștri...