More


  Cât e oare de sigur? Turcii au inventat testul covid 19 cu rezutatul dat în 10 SECUNDE!

  - Advertisement -

  Spre deosebire de testul PCR, care detectează materialul genetic prezent într-o probă, înainte de-al amplifica, chitul Diagnovri „se concentrează pe existenţa sau inexistenţa virusului folosind metode optice avansate”.

  Cercetătorii turci susțin că au inventat un test rapid pentru COVID-19, ce dă răspunsul în doar 10 secunde. Mai mult decât atât, acesta ar avea o precizie de 99% și nici nu ar mai fi necesar tamponul nazal, un elemente incomod pentru mai multe persoane, informează Euronews.ro.

  Diagnovir, așa cum este folosit chitul de testare elaborat de oamenii de știință de la Universitatea Bilkent folosește nanotehnologia pentru a detecta COVID-19. Proba este prelevată din gura pacientului cu un tampon, iar apoi este amesteactă cu o soluție. Ulterior, se adaugă un cip de detectare a agentului patogen.

  „Acesta detectează prezenţa agenţilor patogeni cu o precizie ridicată prin primirea unui semnal fluorescent”, a explicat Ali Aytac Seyman, cercetător la Centrul Naţional de Cercetare în Nanotehnologie, potrivit sursei citate mai sus.

  Cercetătorii de la Universitatea Bilkent așteapta aprobarea autorităților din Turcia pentru Diagnovir, ca mai apoi să poată produce în masă noile tipuri de teste. Într-un final, aceștia speră să poată înlocui testele PCR în lupta cu noul coronavirus.

  „Aflarea rapidă a faptului că o persoană este pozitivă pentru a o pune apoi în carantină este foarte importantă pentru a pune pandemia sub control (…) Coronavirusul este o particulă cu un diametru de 150 nanometri”, a declarat rectorul Universității Bilkent, potrivit srusei citate mai sus. Sursa: stiripesurse.ro  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img