More


  Jurnal de război.Crește numărul civililor uciși de atacurile rusești.

  - Advertisement -

  Războiul din Ucraina a intrat în cea de-a 13-a zi, iar în cursul nopții au avut loc noi bombardamente. Proiectilele rusești au ajuns în zone cu locuințe în orașele pentru care Rusia promite, din nou, evacuarea civililor. La Sumî, cel puțin 10 oameni au murit. Moscova anunță că astăzi, la ora 9.00, ar trebui să aibă loc o oprire a focului în patru orașe. Precedentele încercări de evacuare a civililor au eșuat însă tocmai pentru că trupele rusești nu au încetat focul.

  ONU: Al doilea val de refugiaţi din Ucraina va fi cu persoane mai vulnerabile

  ACTUALIZARE 8 MARTIE, ORA 11:35 După primul val de oameni plecaţi din Ucraina din cauza războiului, va urma cel mai probabil un al doilea val, format din refugiaţi mai vulnerabili, a atras atenţia directorul Agenţiei ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), Filippo Grandi, potrivit căruia marţi sau miercuri se va depăşi pragul de două milioane de refugiaţi.

  „Dacă războiul continuă, vom începe să vedem oameni care nu au resurse şi conexiuni”, a spus marţi Grandi într-o conferinţă de presă la Oslo, în Norvegia.

  „Aceasta va însemna o situaţie mai complexă pe care vor trebui să o gestioneze statele europene şi va fi nevoie de o solidaritate şi mai mare din partea tuturor din Europa şi din afara ei”, a mai atras atenţia Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiaţi.

  Prețul nichelului a trecut marți de 100.000 de dolari pe tonă

  ACTUALIZARE 8 MARTIE, ORA 11:30 Explozia preţului nichelului a continuat marţi, după un salt de 66% înregistrat luni, astfel că tona de nichel a trecut, pentru scurt timp, pragul de 100.000 de dolari, investitorii fiind îngrijoraţi că Rusia nu va mai putea să îşi exporte producţia.

  În jurul orei 7:00 GMT, la bursa de metale de la Londra cotaţia nichelului afişa o creştere de 70%, până la 82.195 de dolari pe tonă. Anterior, cotaţiile au crescut chiar şi cu 111%, până la un record absolut de 101.365 de dolari pe tonă.

  Cotaţia nichelului era în creştere încă înainte de invadarea Ucrainei de către Rusia, care a agravat şi mai mult îngrijorările cu privire la livrările de materii prime. Rusia este responsabilă pentru 17% din producţia mondială de nichel, un metal utilizat în producţia de oţel inoxidabil şi vehicule electrice.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img