More  Amenzi în cuantum de 2.400 de lei aplicate de DSVSA

  - Advertisement -

  În urma inspecţiilor efectuate în cursul acestei săptămâni, inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au aplicat trei amenzi contravenţionale în cuantum total de 2.400 de lei. Astfel, un crescător de animale din Botiz a fost sancţionat cu o amendă în valoare de 1.200 de lei pentru scoaterea fără drept de sub restricţii sanitare veterinare a loturilor de animale în care s-au constatat îmbolnăviri sau animale moarte.

  De asemenea, un fermier din Livada a fost amendat cu 600 de lei pentru înstrăinarea în orice mod a animalelor, cumpărarea ori luarea acestora în proprietate cu orice titlu, fără documente prevăzute de legislaţia sanitară veterinară în vigoare. Cu o amendă în acelaşi cuantum a fost sancţionat şi un restaurant din municipiul Satu Mare pentru nerespectarea legislaţiei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în ceea ce priveşte condiţiile de depozitare a produselor alimentare.

   

  Conducerea DSVSA mai face cunoscut faptul că în această perioadă medicii veterinari de liberă practică efectuează inspecţii în exploataţii de animale conform Programului Strategic pe anul 2013 şi li se solicită proprietarilor de animale să acorde tot sprijinul în desfăşurarea acestei acţiuni.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts