Concursul “Adolescent responsabil” şi-a desemnat câştigătoriicopii

Reprezentanţi ai Jandarmeriei şi ai Poliţiei au organizat ieri, la Casa de tip familial “Diana”, concursul pe teme de educaţie civică “Adolescent responsabil”, coordonat de cpt. Camelia Lucuţ, în colaborare cu sociologul Poliţiei Sătmărene, inspectorul Felicia Hrihorişan. Scopul acestei acţiuni a fost acela de a evalua cunoştinţele dobândite de elevi în timpul activităţilor desfăşurate de oamenii legii. Un obiectiv al acestui concurs a fost promovarea spiritului de fair-play între copii, motiv pentru care, la finalul concursului, după corectarea lucrărilor, cei mai buni dintre ei au fost premiaţi, organizatorii fiind sprijiniţi în acordarea premiilor de către Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor, Regiunea 1 Satu Mare.
Astfel, premiul I i-a revenit lui Ioan Kusnir, premiul II a fost obţinut de eleva Loredana Szaraz, iar premiul III a fost câştigat la egalitate de puncte de Florica Varga, Cristina Covaci şi Silvia Kanalos. Au fost acordate şi două menţiuni elevelor Tankovici Berta şi Lena Lazăr. Prin intermediul acestor acţiuni, Jandarmeria şi Poliţia urmăresc creşterea gradului de siguranţă a copiilor şi promovarea unui comportament competitiv şi de fair -play. Apoi, la finalul premierii, toţi copiii au fost încântaţi să primească diplome din partea organizatorilor şi bilete la Cinema 3 D oferite de Grand Mall Satu Mare.
După desfăşurarea concursului, jandarmii din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil Satu Mare, conduşi de slt. Vlad Chiuzbăian, le-au oferit copiilor un moment de relaxare, prezentându-le echipamentul de intervenţie, tehnici de autoapărare şi măsuri tactice poliţieneşti. La final jandarmii au amenajat un mini-poligon de tragere unde copiii au putut testa tragerea cu arme airsoft. Copiii au fost foarte încântaţi de activitate, au făcut poze cu oamenii legii, cu materialele acestora şi maşina Jandarmeriei.
Pavel Prodaniuc

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts