More


  Crescătorii de bovine din zonele defavorizate pot depune cererile de sprijin până pe 15 iulie

  - Advertisement -

  Crescătorii de vaci de lapte şi de carne din zone defavorizate mai pot depune cererile de plată aferente anului 2013 pentru obţinerea ajutorului specific până pe data de 15 iulie 2013, a anunţat Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Sălaj. ”Potenţialii beneficiari pot depune în perioada 10 iunie – 15 iulie 2013 cererile de plată aferente anului 2013 în cadrul ‘Schemei de ajutor specific acordat producătorilor de lapte şi de carne de vită din zonele defavorizate’, finanţată din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA). De acest sprijin comunitar pot beneficia crescătorii de vaci de lapte şi/sau de bivoliţe de lapte şi/sau de taurine din rase de carne şi/sau metişii cu rase de carne”, spun reprezentanții APIA.

  Pentru cei care deţin vaci de lapte, condiţiile specifice vizează ca beneficiarii să fie înregistraţi în sistemul de administrare a cotelor de lapte, iar ajutorul specific se poate solicita pentru un număr cuprins între două şi 15 capete vaci de lapte inclusiv, pe beneficiar. De asemenea, vacile de lapte pentru care se solicită ajutor specific trebuie menţinute pe o perioadă de reţinere de 6 luni de la data limită de depunere a cererilor (16 iulie 2013 – 15 ianuarie 2014), la adresa exploataţiei/locaţiei menţionată în cerere. Ajutorul specific pentru vaci de lapte se acordă anual. Pentru bivoliţe de lapte se poate solicita ajutor specific pentru un efectiv de maximum 50 capete pe beneficiar. Acestea trebuie menţinute pe o perioadă de reţinere de 6 luni de la data limită de depunere a cererilor (16 iulie 2013 – 15 ianuarie 2014) la adresa exploataţiei/locaţiei menţionată în cerere. Ajutorul specific pentru bivoliţe de lapte se acordă anual.

  Pentru taurine din rase de carne se solicită ajutor specific pentru un efectiv total de animale de maxim 90 capete pe beneficiar. Acest ajutor se acordă o singură dată pentru categoria de vârstă a animalului, pentru tineretul mascul şi/sau femele care are vârsta de maximum 25 de luni la data ieşirii din exploataţie cuprinsă în perioada 1 august a anului calendaristic precedent – 15 iulie a anului în care se solicită ajutorul specific, respectiv maximum 25 de luni la data de 15 iulie a anului în care se solicită ajutorul specific, pentru tineretul existent în exploataţie.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img