More  Facilităţi multiple pentru studenţii de la Goldiş

  - Advertisement -

   uvvg

  Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” (UVVG) Arad şi filialele sale din ţară, printre care şi cea din Satu Mare, acordă o serie de facilităţi studenţilor care vor urma aici cursurile anului universitar 2013-2014. Acestea au fost prezentate pe larg ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, de rectorul fondator şi preşedintele Consiliului de Administraţie al Universităţii, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, şi de directorul Filialei Satu Mare, prof. univ. dr. Gavrilă Ardelean.

  Ofertă academică bogată
  Încă de la începutul întâlnirii cu presa, rectorul Aurel Ardelean a dorit să precizeze că în urma verificărilor efectuate la UVVG s-a constatat că doar în cazul a unu sau doi profesori de la Facultatea de Drept din Arad planează suspiciuni de incorectitudine şi de acte de corupţie şi nu asupra întregului colectiv de cadre didactice al Universităţii.
  În continuare, preşedintele UVVG a declarat că oferta academică a instituţiei de învăţământ superior pentru anul academic 2013-2014 este generoasă, ea cuprinzând 39 de specializări de licenţă, 23 de programe de studii aprofundate la nivel de masterat, şase cursuri postuniversitare de specialitate, Şcoală doctorală în domeniul medicină şi biologie şi o Şcoală postdoctorală, înfiinţată printre primele instituţii de studii postdoctorale din România. Numărul de locuri oferite de Universitate sunt de 2.680 pentru specializarea licenţă şi 1.310 pentru masterat. UVVG nu percepe taxă de înscriere, taxă de admitere, taxă de înmatriculare sau taxă de reconfirmare.

  Facilităţi pentru studenţi
  Tot cu această ocazie, preşedintele UVVG a prezentat facilităţile pe care studenţii Universităţii le au în acest an. Una dintre acestea este faptul că în acest an vor fi acordate un număr nelimitat de burse de merit studenţilor cu medii de 9 şi 10, iar studenţii cu vârstă de până la 25 de ani şi care au părinţi pensionari vor beneficia de o reducere a taxei de şcolarizare de 15%. De asemenea, la plata integrală a acesteia va fi oferită o reducere de 5%. Această taxă va putea fi plătită în tranşe lunare sau trimestriale.
  De asemenea, studenţii de anul întâi care au fost şefi de promoţie sau au ocupat unul din locurile I, II şi III la olimpiadele naţionale şi internaţionale vor fi scutiţi, în primul an de studiu, de plata taxei de şcolarizare. Studenţii care urmează o a doua specializare vor beneficia de o reducere cu 50% a taxei de şcolarizare, iar studenţii angajaţi ai Universităţii, de o reducere de 15%.
  Sesiunile de admitere se vor desfăşura în 2 august şi în 27 septembrie, iar pentru unele specializări, cum este medicina de exemplu, se va da examen de admitere, în timp ce la celelalte discipline admiterea se va face pe baza notelor de bacalaureat.

  Filiala Satu Mare, modernizată
  După ce a afirmat că la Satu Mare nu au existat probleme de etică în ceea ce priveşte cadrele didactice, directorul Filialei Satu Mare a UVVG, Gavrilă Ardelean, a precizat că la specializările de la Satu Mare admiterea se va face doar pe bază de concurs de dosare. De asemenea, Gavrilă Ardelean a mai afirmat că investiţiile vor continua la Satu Mare, astfel că în cursul anului universitar 2013-2014 va fi modernizat şi sediul de pe strada Mihai Viteazu.
  De asemenea, începând din acest an la Satu Mare va fi introdusă o nouă specializare, şi anume ecologia turismului şi se are în vedere ca în viitorul apropiat să fie introdusă şi specializarea de asistenţi medicali. “Avem o serie de absolvenţi ai Universităţii care în prezent ocupă funcţii importante cum ar fi foşti sau actuali miniştrii, primari, manageri şi altele. Filiala Satu Mare este una dintre cele mai importante filiale ale Universităţii de Vest Vasile Goldiş”, a mai spus Gavrilă Ardelean.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts