More



  Festivitate pe cinste!

  - Advertisement -

  Sâmbătă, la orele prânzului, localitatea Adrian (Livada) a cunoscut o forfotă nemaiîntâlnită acolo până acum. La 10.30 a început emisiunea TV “Oameni şi fapte” realizată cu dl. Dorel Aciu, directorul S.C. Piscicola, a cărei patron este dl. Ioan Ghere. Nord Vest TV nu lasă neobservate realizările de prestigiu din judeţ, găsind aici oameni cu suflet mare, inimoşi, harnici şi modeşti. S-au aflat lucruri minunate legate de ducerea la îndeplinire a acestui proiect îndrăzneţ, de realizare a unei ferme piscicole cu zeci de bazine şi cu o suprafaţă lucie de 300 ha. S-au prezentat dotările, aparatura modernă, modul de oxigenare a apei, cel de populare cu peşti de 4-5 specii, hrana lor, paza obiectivului, salariaţii şi felul în care această fermă se va dezvolta.

  Fiind şi Ziua oraşului Livada, primarul Arthur Pirici a fost prezent alături de prefectul Eugeniu Avram şi de Ioan Ghere, au tăiat panglica, imediat după slujba de sfinţire. S-au vizitat încăperile, adevărate hale imense cu bazine de filtrare a apei, de oxigenare, cu sălile de pompare, cu aparatura electronică de dirijare a tot ce se întâmplă pe o suprafaţă de 300 ha, din care 180 ha este luciu de apă. Sărbătoarea de inaugurare a fost mai mult decât cele obişnuite, mai ales că obiectivul deschis nu este unul obişnuit. Banca “Transilvania” a fost cea care a înţeles necesitatea acestui obiectiv în judeţ şi i-a ajutat, dovadă că directorul Pavel Zanc s-a arătat mulţumit de felul cum se derulează toate lucrările, ce se ridică la şapte milioane euro. Sigur, Primăria este mulţumită şi pentru faptul că se asigură locuri de muncă, se plătesc taxe şi impozite, iar Livada creşte din punct de vedere economic.

  Tot ce s-a întâmplat acolo formează obiectul unei emisiuni speciale “Oameni şi fapte”, ce se poate urmări la Nord Vest TV începând cu sâmbătă, 20 iulie, ora 21, marţi, ora 16 şi vineri ora 22. Urmărind emisiunea veţi putea auzi ce sentimente de mândrie le poate avea prefectul la realizarea unui astfel de obiectiv, mai ales că este de specialitate, la fel ca viceprimarul sătmărean Radu Roca. Au fost prezenţi oameni de diverse specialităţi, cu fel de fel de funcţii, dar gândurile bune, de bucurie au fost la unison pentru acest important obiectiv din judeţul Satu Mare. I-am auzit vorbind laudativ la tot ce se putea vedea acolo, lucruri ce păreau că aparţin de lumea fantasticului. S-a muncit mult, serios, cu responsabilitatea ce-i caracterizează pe Ioan Ghere şi Dorel Aciu, alături de echipa ce a ştiut ce vrea. Felicitări!
  Explicaţiile date de dl. Ioan Ghere au fost binevenite, utile pentru cei prezenţi. Un proiect măreţ, pretenţios şi gingaş. De acum urmează greul, activitatea de producţie, iar noi şi dvs. avem datoria s-o promovăm, să-i ajutăm şi să simţim, cum spunea dl. prefect, “o mândrie deosebită şi o satisfacţie ce nu se poate exprima în cuvinte”, dar în acelaşi timp o responsabilitate asumată de investitor şi de noi toţi! Interesant, că dl. Ghere are pe rol vreo şapte obiective, care trebuiesc duse la îndeplinire. Şi le va duce, că aşa este dânsul, tace şi face, dar face bine şi se dovedeşte a fi un om calculat şi plin de seriozitate. Când a început lucrările a fost un loc pustiu, cu bălării, dar Ioan Ghere şi-a spus: “Nu există pustiu, ci doar incapacitatea de a umple golul de acolo, de a-l face a fi populat”. Şi l-a populat cu oameni, construcţii şi milioane de peşti. Aici este meritul său şi puterea de a risca. El are prieteni de nădejde şi crede în prietenie şi-l fac fericit lucrurile ştiute, la fel ca în dragoste, decât cele pe care nu le cunoşti. Spune dl. Ghere că e dator “să arunce năvodul” şi să spere. Speranţele dânsului au devenit realitate. Îi dorim ca şi celelalte proiecte să devină înfăptuiri. După cum îl cunoaştem, vor deveni! Să-i ajute Dumnezeu!

  Teodor Curpaş



  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts