More  Fuga e sănătoasă, dar e foarte ruşinoasă!

  - Advertisement -

  fugavaler
  Emisiunea “Ediţie specială”, moderată de jurnalistul Emma Zoicescu şi difuzată luni seară pe postul de televiziune Realitatea TV, a fost dedicată autodenunţului fantezist privind aşa-zisa fraudare a referendumului, transmis prin email către DNA de senatorul independent Marian Valer. Emisiunea a debutat cu difuzarea reacţiei premierului Victor Ponta vizavi de acuzele numitului Marian Valer. “Ştiţi şi dumneavoastră, chiar şi cei de la Realitatea, care aţi făcut un Breaking News, ştiţi că, de fapt, Valer Marian pe Mihai Răzvan Ungureanu şi pe mine ne-a descoperit că suntem agenţi străini, homosexuali, ucigaşi… Hai să fim serioşi, să-i urăm ‘sănătate’ domnului Valer Marian şi repet, chiar şi dvs., cei de la Realitatea, ştiaţi care e situaţia şi îmi pare rău că vă folosiţi de necazul unui om… Dar poate că aşa e presa acum”, a declarat în cursul zilei de luni Victor Ponta. Invitat în emisiune, asigurându-i-se legătura din studioul Realitatea TV din Cluj, senatorul Marian a crezut că i se va permite din nou, la fel ca sâmbătă, să vorbească verzi şi uscate despre autodenunţul său mincinos. Intervenţia în direct a preşedintelui PSD Satu Mare, Mircea Govor, i-a astâmpărat imediat elanul. Senatorul independent Marian Valer n-a suportat argumentele liderului PSD Satu Mare, care i-a demontat minciunile, s-a supărat ca prostul pe sat, şi-a luat gentuţa şi autodenunţul şi a părăsit în mod ruşinos studioul. Gestul său laş a fost taxat atât de preşedintele Mircea Govor, cât şi de moderatorul emisiunii, respectiv de invitaţii săi. Astfel, autodenunţul bombă a devenit deja o simplă petardă fâsâită, care nu mai impresionează pe nimeni.

  Autodenunţ fără nicio probă
  Senatorul independent Marian Valer a fost invitat în emisiune, făcându-i-se legătura directă din studioul Realitatea TV din Cluj Napoca. Deşi în urmă cu mai puţin de un an a recunoscut în mod public că are probleme cu capul, creierul fiindu-i afectat de două ischemii, senatorul Marian a revenit în emisiunea de luni, afirmând că a formulat autodenunţul pentru a demonstra că nu are probleme psihice, având totuşi “o memorie bună”.
  În privinţa probelor, respectiv înregistrări audio sau documente, senatorul Marian a refuzat în continuare să le prezinte, afirmând că va face acest lucru abia în faţa procurorilor DNA. “O să prezint indicii şi probe, inclusiv declaraţia mea în acest caz, care se va corobora cu alte probe pe care le voi indica”, a declarat senatorul Marian, dându-se de gol că nu deţine absolut nicio probă care să-i dovedească acuzaţiile.
  Conform obiceiului, senatorul independent Marian Valer a divagat de la tema dezbătută, fiind readus cu greu de moderator pe făgaşul dezbaterii. După ce a reluat acuzele la adresa foştilor colegi din PSD şi USL, senatorul Marian a admis că a formulat autodenunţul din răzbunare, ca o reacţie la o închipuită campanie de demonizare şi izolare dusă împotriva sa.

  Ameninţat cu tăierea lavalierei
  Numitul Marian Valer a fost foarte sigur de sine, crezând că va fi lăsat să-şi debiteze fără oprire prostiile. Însă intervenţia în direct a preşedintelui PSD Satu Mare, Mircea Govor, l-a făcut să-şi şteargă zâmbetul încrezător de pe buze. Mircea Govor a arătat că întregul scandal a fost declanşat de un om bolnav. “Am văzut agitaţia din ultimele două zile din ţară, fiind plecat. Şi acum sunt pe autostradă, îmi cer scuze. Îmi pare rău că televiziunile naţionale promovează minciunile unui om bolnav. O spun şi o accentuez că este bolnav pentru că eu, personal, împreună cu doctorul Coica, am martori, l-am tratat timp de mai bine de un an, aproape doi ani de zile, cu celetrolizin. Numai că noi îl tratam cu celetrolizin şi el bea după o oră whisky şi ţuică. Alea i-au afectat foarte mult sănătatea, iar acum vorbeşte nişte tâmpenii”, a declarat Govor.
  Senatorul independent Marian Valer a încercat imediat să intervină, fiind ameninţat cu tăierea lavalierei de către moderatorul emisiunii. În continuare, liderul PSD Satu Mare a prezentat contextul în care a participat la întâlnirea de la Oradea invocată de senatorul Marian. “Toată săptămâna aceasta a început-o cu o minciună. A spus că a făcut autodenunţul pe care l-a înregistrat la DNA. Este fals, nu l-a înregistrat, deci este o minciună. A declarat că eu şi cu doctorul Coica am fost invitaţi cu el împreună la Oradea de domnul Dragnea. Este o minciună. Nu am fost invitat de domnul Dragnea nicăieri nici eu, nici doctorul Coica. Ai fost tu invitat şi pe mine m-ai dus ca să te transport cu maşina mea, pentru că tu nu ai permis, nu ai maşină, nu ştii să conduci”, i-a spus Mircea Govor senatorului independent, care a fost dat afară din PSD în urmă cu două luni.

  Omerta în privinţa probelor
  Chestionat despre suma de 200.000 lei despre care Marian Valer susţine că s-a dat pentru fraudarea referendumului, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Mircea Govor, a declarat: “Nu este adevărat. Preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD la vremea respectivă era el (n.r. – Marian Valer). În toată perioada cu referendumul el a fost conducător la nivel judeţean. Deci el s-a ocupat personal, nu i-a dat voie nimănui să se implice pentru că se credea El comandante şi nimeni nu putea să treacă de el. Să nu-mi pună el în cârcă nişte lucruri care nu sunt adevărate. Este un mincinos ordinar după părerea mea”.
  Întrebat de jurnalistul Emma Zoicescu dacă deţine înregistrări cu Mircea Govor negociind, stabilind, fiind de acord să facă lucrurile de care îl acuză, senatorul independent Marian Valer a refuzat să răspundă. “Cu ce l-aţi enervat atât de tare pe Marian Valer încât să fiţi în acel autodenunţ?”, a întrebat jurnalistul Emma Zoicescu. “El este supărat pe toată lumea. Vorbesc politicos, dar de câte ori îl aud efectiv mi se face lehamite. N-am crezut că un personaj care a fost ajutat să devină senator de PSD, acuma să răsplătească în halul acesta prin minciună. Dacă domnul senator Marian poate vreodată să aducă probe împotriva mea la ceea ce dânsul declară, eu stau la dispoziţia organelor competente să facă exact ceea ce spune legea. Dar în condiţiile în care dânsul nu prezintă nicio probă, în condiţiile în care dânsul clar minte, cer autorităţilor din România, odată şi pentru totdeauna, să-şi facă treaba. Asta cer şi în cazul meu şi în cazul lui. Dar nu se poate la nesfârşit ca omul acesta să calomnieze şi să murdărească pe toată lumea. Şi îl întreb de ce timp de 16 ani, cât a stat lângă mine, mi-a mâncat din farfurie şi l-am ţinut ca pe-un trântor n-a spus un cuvânt rău despre mine. Acum mă face mafiot, acum mă face că sunt cel mai mare derbedeu. De ce n-a spus aceste lucruri în decurs de 16 ani? Să-i fie ruşine. În plus, înainte de referendum cu o săptămână dacă a ştiut că domnul secretar general Dragnea, împreună cu mine şi cu ministrul Silaghi plănuim să facem lucrurile pe care le susţine el la referendum, de ce n-a intervenit, ca şi un om de bună credinţă?”, s-a întrebat retoric Mircea Govor.

  S-a supărat ca prostul pe sat
  Supărat că nu este lăsat să bată câmpii, prezentând minciunile cuprinse în autodenunţ, senatorul independent Marian Valer a părăsit studioul. Gestul său de laşitate a fost aspru taxat de Mircea Govor. “A plecat pentru că îl supără adevărul. Nu se poate. Este insuportabil ca omul acesta să-şi bată joc de toată lumea”, a afirmat Govor. “Dacă dânsul ar fi fost un om de bună credinţă şi era într-adevăr apărătorul dreptăţii din România, înainte cu o săptămână de referendum, de ce n-a venit în faţa opiniei publice să spună oameni buni, vedeţi că se pregăteşte, mă rog, ce vor să facă Dragnea cu Govor. În cazul acesta, dacă vine după un an de zile, înseamnă că a tăinuit. Înseamnă că omul trebuie să răspundă în faţa legii. Iar acum s-a ridicat şi a plecat pentru că ştie că este vinovat şi ştie că minte. Îl cunosc mai bine ca oricine, căci timp de 16 ani l-a ţinut pe lângă mine”, a adăugat liderul PSD Satu Mare.
  În final, Mircea Govor a admis că sprijinirea lui Marian Valer este una dintre cele mai mari greşeli ale sale, lucru admis şi de vicepremierul Liviu Dragnea, respectiv de premierul Victor Ponta. “Este păcat că asemenea minciuni, asemenea autodenunţuri ale unui om, care în opinia mea trebuie să se trateze, să fie prezentate opiniei publice”, a declarat Mircea Govor în încheierea intervenţiei sale telefonice.

  Nicio fărâmă de credibilitate
  Retragerea senatorului Marian Valer a fost criticată de gazda emisiunii, Emma Zoicescu, şi de invitaţii săi, deputatul PSD Mihai Sturzu, senatorul PNL Corneliu Dobriţoiu şi jurnalistul Violeta Fotache de la Evenimentul Zilei. Prin gestul său, senatorul independent şi-a pierdut şi ultima fărâmă de credibilitate. Toată ţara şi-a dat seama că autodenunţul său este rezultatul dorinţei de răzbunare la adresa foştilor săi colegi din PSD şi din USL, respectiv că senatorul Marian nu are absolut nicio dovadă înafară de foaia de hârtie pe care este tipărit jalnicul şi pateticul autodenunţ, trimis DNA prin mail, sms sau chiar prin porumbei călători.

  Alex Ohaha  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts