More


  Hoţi de motorină prinşi de poliţiştii sătmăreni

  - Advertisement -

  Poliţiştii Compartimentului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Oraşului Tăşnad au depistat principalii suspecţi în cazul sustragerii a peste o mie de litri de motorină dintr-un rezervor de stocare, aparţinând unei societăţi cu sediul în localitatea Cig. Trei suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore în Arestul Poliţiei.
  Administratorul societăţii păgubite, un bărbat în vârstă de 60 de ani, a sesizat Poliţia, reclamând că pe timp de noapte, persoane necunoscute au pătruns în incinta unităţii şi forţând sistemul de închidere al rezervorului au furat 1.150 de litri de motorină. La scurt timp toţi cei cinci suspecţi în cazul acestui furt au fost identificaţi de poliţiştii de investigaţii criminale din Tăşnad, sprijiniţi de agenţii de siguranţă publică. Din ancheta derulată a rezultat că, iniţial, au pătruns în incintă doi dintre suspecţi, Ioan K., în vârstă de 22 de ani şi Dan M., în vârstă de 29 de ani, ambii din Cig, şi au furat cantitatea de 80 de litri de combustibil. Ulterior, au revenit în aceeaşi locaţie cu autoturismul unuia dintre suspecţi, pentru a fura o cantitate mai mare de motorină. Alături de primii doi tineri, au fost cooptaţi în activitatea infracţională şi Levente K., în vârstă de 36 de ani, din Ungaria şi Csongor D., în vârstă de 31 de ani, din Satu Mare. De această dată cei patru bărbaţi au furat 1.050 litri de motorină, cantitate ce a fost vândută în Cig şi în municipiul Satu Mare.
  Mai mult, poliţiştii au stabilit că suspecţii au beneficiat şi de complicitatea paznicului, Matei G., în vârstă de 48 de ani, de asemenea din Cig, care lucra ca îngrijitor la o fermă zootehnică ce funcţiona în aceeaşi incintă cu societatea păgubită, bărbatul asigurând şi paza locaţiei. Cu această ocazie, au fost reţinuţi în Arestul Inspectoratului pentru 24 de ore, Ioan K., Dan M., dar şi paznicul, Matei G., urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei cu propunere de arestare preventivă. Ceilalţi doi suspecţi, Csongor D. şi Levente K. se sustrag urmăririi penale, poliţiştii continuând cercetările în vederea prinderii şi reţinerii acestora pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.
  Pavel Prodaniuc  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img